KASTAMONU (AA) - Kastamonu'da, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğiyle masif mobilya üretim atölyesi kuran Derya Malçık, başarıyı yakaladı.

Evi için aldığı masif mobilyayı monte eden ustalardan etkilenerek bu alanda faaliyet göstermeye karar veren ve katıldığı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan Marmara Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü mezunu ev hanımı Derya Malçık, hazırladığı projeyi KOSGEB'e sunarak destek almaya hak kazandı.

KOSGEB'den 50 bin lirası hibe olmak üzere 150 bin lira kredi alan Derya Malçık, yaklaşık bir yıl önce kurduğu atölyede masif mobilya üretimi yapıyor.

8 kişiye istihdam sağlıyor

Başlarda 3 kişinin çalıştığı atölyesinde bugün 8 kişiye istihdam sağlayan Derya Malçık, ürettiği mobilyaları internet üzerinden yurt geneline pazarlıyor.

Derya Malçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerine aldıkları ve ustaların monte ettikleri masif mobilyanın ilgisini çektiğini, "Ben de bu mobilyadan yapabilir miyim?" diye düşündüğünü söyledi.

Bunun üzerine katıldığı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayarak KOSGEB'den kredi almaya hak kazandığını belirten Malçık, "İlk 3 ay 3 kişi çalıştık. Ürün satış potansiyelimiz yükselmeye başladı. Şimdi 8 eleman çalışıyor. Aylık 30 parça ile başladığımız ürün satışımızda bugün 150'ye ulaştık. Günden güne artırıyoruz. Masa, bank, orta sehpa, konsol, televizyon ünitesi gibi ürünler üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yurt dışına da açılmayı düşünüyoruz"

Derya Malçık, ürünlerini internet üzerinden pazarladığını anlatarak, "Doğrudan satışımız da mevcut ama genel olarak satışlarımız internet üzerinden oluyor. En çok İstanbul ve İzmir'e gönderiyoruz. Eğer talep görürse yurt dışına da açılmayı düşünüyoruz." dedi.

"Bu tarz girişimleri dikkatle inceleyip destekliyoruz"

KOSGEB Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol da Derya Malçık'ın yapmak istediği işin kadın girişimcilerin pek fazla faaliyet göstermediği bir alan olması nedeniyle yapıp yapamayacağıyla ilgili endişeleri bulunduğunu belirterek, "Ama başarılı şekilde ürünlerini internetten pazarlıyor. Girişimcilerimizin farklı sektörlerde bir şeyler yapıyor olmasını önemsiyoruz. Bu tarz girişimleri daha dikkatle inceleyip destekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Bilal Kahyaoğlu