ERZURUM (AA) - YUNUS OKUR - Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmak için saldırılar gerçekleştiren, sivilleri ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK, kış döneminde ağır darbe yedi. Güvenlik güçleri, karların erimesiyle kış üslenmesinden çıkmaya çalıştığı belirtilen bölücü örgüte, nisanda da göz açtırmayarak 361 teröristi etkisiz hale getirdi.

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin yaptığı saldırılarda sivilleri de hedef alan PKK'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) takibi devam ediyor.

Gece gündüz, şehir merkezi ya da kırsal demeden yurt içindekiler başta olmak üzere yurt dışında da PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, şu sıralar kış üslenmesinden çıkmaya çalıştığı belirtilen terör örgütü PKK'ya ilkbaharda da yoğun operasyonlar gerçekleştiriyor.

361 terörist etkisiz hale getirildi

Kış boyunca örgüte büyük darbe vuran güvenlik güçlerinin, bu yıl ilkbahar mevsiminin ilk aylarından nisanda, yurt içi ve dışında yaptığı operasyonlarda da 361 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak ve Tunceli kırsalı PKK'ya mezar oldu

Terör örgütü PKK'nın sığınmak ve barınmak amacıyla kullanmaya çalıştığı belirtilen Şırnak ve Tunceli kırsalı, havadan silahlı İnsansız Hava Aracı (İHA), F-16 savaş uçakları, karadan ise kahraman güvenlik güçlerinin operasyonlarıyla adeta teröristlere mezar oldu.

Kahraman güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarla Şırnak'ta 6 günde 40, Tunceli'de ise 3 günde 27 teröristi etkisiz hale getirilerek kırsal adeta hainlere mezar yapıldı.

"Gri" ve "turuncu" kategorideki teröristler etkisiz hale getirildi

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da 2 metreyi aşkın kar ve zorlu arazi koşullarının yaşandığı kış mevsiminde olduğu gibi ilkbaharda da kararlılıkla yürütülen terör operasyonlarında "Gri" ve "turuncu" kategorideki birçok terörist etkisiz hale getirildi.