Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan bombanın patlaması sonucu Özel Harekât Polisi Kenan Ardıç (26), Dicle Üniversite Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Özel Harekât Polisinin yaklaşık 25 gün önce Erzincan’dan geçici görevle Diyarbakır’a gittiği ve evli ve 2 yaşında bir erkek çocuğunun olduğu öğrenildi.
         Olay (01.01.2016) saat 10.30 sıralarında Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana geldi. Jandarma ekiplerinin de desteği ile bölgede yürütülen operasyon neticesinde, PKK terör örgütü mensuplarının tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 2 Özel Harekat polisi ve 1 asker yaralandı. Yaralı Özel Harekât Polislerinden Kenan Ardıç, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.
         Erzincan Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şube Müdürlüğünde 4 yıldır görev yapan ve 25 gün önce geçici görevle Diyarbakır’a giden evli ve 2 yaşında bir erkek çocuğu bulunan Kenan Ardıç’ın şehit düştüğü haberini duyan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Emniyet Müdürü Doğan İnci ve polisler Akşemsettin mahallesinde ki evine gitti. Eşi İmran Ardıç’a eşinin yaralandığı bilgisini veren yetkililer, şehidin eşi ve 2 yaşındaki Egemen ismindeki çocuğunu doğum yerleri olan Sivas’ın Kangal ilçesine götürdüler.
Öte yandan; Şehit Özel Harekât Polisi Kenan Ardıç’ın cenazesinin Sivas’ın Kangal ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.