İSTANBUL (AA) - Pendik'teki silahlı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Helin Palandöken'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Palandöken için Tuzla'daki Cem Kültür Vakfı'nda cenaze töreni düzenlendi. Palandöken'in üzerinde duvak da bulunan cenazesi, cemevinin gasilhanesinden kadınların omuzlarında musalla taşına taşındı.

Helin Palandöken'in babası Nihat Palandöken'in ayakta durdukta zorlandığı törene, Palandöken'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da hazır bulundu.

Burada kılınan cenaze namazının ardından helallik istendi. Daha sonra Helin Palandöken'in sınıf arkadaşları tarafından okunan bildiride, kadın cinayetlerine son verilmesi talep edildi.

Cenaze, daha sonra kadınların omuzlarında cemevinin karşısındaki Aydınlı Mezarlığı'na taşındı. Helin Palandöken'in cenazesi, 5 yıl önce trafik kazasında ölen annesi Saadet Palandöken'in yanında toprağa verildi.

Bu arada, cenaze taşınırken yoldan geçen bir sürücüye "Acelem var, müsaade etseniz" demesi üzerine tepki gösterildi. Bu sırada yaşanan tartışma, bir kişinin havaya ateş açmasıyla sona erdi.

- Olay

Mustafa Y, Pendik Güzelyalı Tren istasyonunda, dün tartıştığı lise öğrencisi Helin Palandöken'i silahla vurdu, burada bekleyen 2 kişiyi de yaraladı. Palandöken olay yerinde hayatını kaybederken, yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Pendik Ticaret Meslek Lisesi'ne giden şüpheli, burada intihara kalkışınca polis ekiplerince gözaltına alındı. Tutuklanan Mustafa Y, hakimlik sorgusunda, "Olayın hala şoku altındayım. Neyi nasıl anlatmam gerektiğini bilemediğim için şu ana kadar ifade veremedim. Helin Palandöken ve o esnada yanında bulunan kişilere av tüfeğiyle ateş ettiğimi kabul ediyorum. Bu av tüfeğini internetten satın almıştım. Ateş ettikten sonra da olay yerinden kaçtım. Sonrasında ne olduğunu ve ne yaptığımı hatırlayamıyorum. Kafam çok karışık. Şu an söylediklerimden fazla bir şel anlatabilecek durumda değilim." ifadelerini kullandı.