İSTANBUL (AA) - QNB Finanbank, Cep Şubesi işlemlerine Western Union Para Transferi hizmetini de ekledi.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, QNB Finansbank, Western Union ile uluslararası para transferi işlemlerini mobil hale getiriyor. Türkiye’de ilk defa mobil bankacılık kanalından Western Union para transferi QNB Finansbank Cep Şubesi ile hayata geçiyor.

Bu yenilikle birlikte QNB Finansbank müşterileri Cep Şubesi üzerinden Western Union ile dünya genelinde 200'den fazla ülke ve bölgeye, 31 Mart 2017 tarihindeki ağ verilerine göre de 500 binden fazla temsilci hizmet noktasına para gönderip alabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgi Teknolojileri, Operasyon, Kanallar ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kürşad Demirkol, yabancı, ziyaretçiler, öğrenciler, yurt dışında çalışanların, sık seyahat edenlerin para transferi işlemlerini kolaylaştıran Western Union hizmetinin şimdi QNB Finansbank Cep Şubesi ile her an bireysel kullanıcıların yanında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"QNB Finansbank olarak daima müşterilerimizin hayat temposunu uygun çözümler geliştirme arayışındayız. Yeni iş birlikleri ve yeni teknolojik uygulamalar bu konuda çok önem kazanıyor. Western Union gibi ülkeler arası para transferini sağlayan bir kurumla beraber olmamız ve Türkiye’de bir ilk olan uygulamayı hayata geçirmemiz de bu arayışın ürünü. Dünya artık çok küçülüyor. Bir başka ülkede yaşayıp Türkiye’deki ailenize para göndermek isteyebilirsiniz veya yurt dışında okuyan çocuğunuza harçlık göndermek isteyebilirsiniz. Tüm bu işlemleri Western Union hizmeti üzerinden artık banka şubesine gitmeden QNB Finansbank Cep Şubesi’nden de yapabileceksiniz. QNB Finansbank Cep Şubesi kullanıcıları, Western Union hizmetiyle gerek transfer işlemini gerekse kendilerine gönderilen parayı hesaplarına aktarmayı mobil şube üzerinden yapabilecek. QNB Finansbank olarak 600 şubemizde Western Union para transferleri hizmetini müşterimiz olsun olmasın herkesle buluşturuyoruz. Yeni kanalımızla birlikte müşterilerimiz için şubeye gitme derdini de ortadan kaldırıyoruz."

Demirkol, Android ve IOS işletim sistemli telefonların destekleyeceği uygulamanın, 7 gün 24 saat Western Union para transferi hizmetini sağlamaya imkan vereceğini bildirdi.