İSTANBUL (AA) - Quick Sigorta, sigortacılık kavramları, hizmetleri, ürünleri ve olası sorunların video ile açıklandığı yeni sitesini yakında yayına alıyor.

Quick Sigorta'dan yapılan açıklamaya göre, Quick Sigorta’nın dijital sözlüğü www.sigortasozlugu.com yayına başlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Quick Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Levent Uluçeçen, dijital bir şirketin aynı zamanda reklam ve tanıtım dışında da içerik üretmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sosyal medya hesaplarımız, Q BLOG ve LOG dergisi ile tüm Türkiye’de satılan Q MAG’in ardından sigorta sözlüğü de yakın bir zamanda yayına başlıyor. Sektör ve ürünlerle ilgili birçok kavramın video ile açıklanacağı bu site özellikle tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak. Basit ifadelerle anlatılmış, kısa ve insanları sıkmayacak bir yaklaşımla hazırlanmış bu sözlük, iletişim ve pazarlama çalışmalarımızın önemli bir parçası olacak.

Dijital olmak sadece teknoloji ile açıklanacak bir konu değil. Bireylerle, toplumla nasıl temas ettiğiniz çok önemli. Bir kavramı sahiplenmek ancak her anlamda o alana yatırım yapmakla mümkün olacaktır. Çok iyi çalışan teknolojik bir altyapı sizi dijital yapmıyor."


- "Sigorta sözlüğü, sektör için de son derece yararlı bir çalışma olacak"


Quick Sigorta Pazarlama ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Dr. İsmail Kızılbay da tüketicilerin sigortacılık ile ilgili birçok kavrama hakim olmadığını aktararak, dijital içeriğin, kurumların iletişim ve pazarlama faaliyetlerinde büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kızılbay, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İnsanlar artık 24 saat dijital dünya ile iç içe... Cep telefonları sürekli elimizde ve sürekli olarak farklı ihtiyaçlar için kullanıyoruz. Bireylerin hayatında çok önemli bir işleve sahip olan sigortacılık ile ilgili kavramların da bu ortamda rahat ulaşılabilir ve kullanılabilir olması lazım. Uzun metinler, anlaşılmaz ve karışık açıklamalar, fazlasıyla reklam kokan açıklamalar artık bireyler tarafından tercih edilmiyor. Günümüzün tüketicisini dijital ortamda oyalamak mümkün değil. İstediği, aradığı ve seveceği bir içerik olmadığı sürece bireylerin dikkatini çekmeniz mümkün değil.

Video, en çok tüketilen içerik türlerinden birisi. Biz de sigortacılık ile ilgili kavramları videolar ile açıklamayı seçtik. Kullanımı kolay ve rahat bir tasarım yaptık. Sürekli gelişecek ve büyüyecek bir planlama yaptık. Sözlük sürekli olarak yeni videolar ile desteklenecek. Zaman zaman sadece metinden oluşan maddeler de olacak ancak temel medyamız video... Kolay bir süreç değil. İyi bir ekiple hareket ediyoruz ve oldukça zorlu bir çalışmayı hayata geçiriyoruz. Sigorta sözlüğü sadece bizim için değil, sektör için de son derece yararlı bir çalışma olacak. Sonuç olarak, site sadece bizim müşterilerimize değil, tüm bireylere açık."


- "Site, mart ayı ortalarında trafiğe açılacak"


İsmail Kızılbay, sitenin test çalışmalarının sürdüğünü, mart ayı ortalarında trafiğe açılacağını bildirdi.

İletişim çalışmalarının Q Blog ile başladığını belirten Kızılbay, şunları kaydetti:

"QBLOG, alanında bir ilk ve halen tek durumunda. Ardından yine ilk ve tek olan QMAG geldi. Şimdi ise sıra QSÖZLÜK’de. Sözlük çalışmaları daha önceden yapılmış ancak bu tarzda kavramların hepsinin video ile açıklandığı bir çalışma yok ve haliyle bu çalışma da ilk ve tek durumda. Quick Sigorta olarak yeniliklerimiz devam edecek. Şimdi sıra acentelerimizin dijital dünyada işlerini kolaylaştıracak olan çalışmaya geldi. QACENTE, şu anda en önemli çalışmamız."

Quick Sigorta Acenteler Direktörü Halil Alaeddinoğlu ise acentelerin sürekli olarak gelişen dijital dünyaya ayak uydurmakta zorlandığını belirterek, "QACENTE, acentelerimizin dijital ortamda en büyük destekçisi olacak. Onların tanıtım ve pazarlama çalışmalarında kullanabileceği içeriklere ulaşabilecekleri ve online satış konusunda oldukça önemli bir destek alacakları bir yapı kuruyoruz." ifadelerini kullandı.