MOSKOVA (AA) - Başkent Moskova’nın Petrozavodskaya caddesinde Karlov’un yaşadığı evin önünde anma töreni düzenlendi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Karlov’un eşi Marina Karlov’un yanı sıra çok sayıda Türk iş adamı ve basın mensubunun katıldığı törende, Karlov’un yaşadığı evin duvarına rölyefi asıldı.

Rölyefin açılışını yapan Lavrov, yaptığı konuşmada, Karlov’un yakın dostu ve son derece başarılı bir diplomat olduğunun altını çizerek, "Son yıllarda Türkiye'de çok şey yaptı ve en önemli komşularımızdan birisi ile bizim ilişkilerimizin gelişmesine ciddi katkıda bulundu. Andrey Karlov, kendi vatani görevini yaparken yaşamını yitirdi ve hiçbir zaman onu unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Karlov'un her zaman her konuda yardım etmeye hazır olan üst düzey bir profesyonel olduğunun altını çizen Lavrov, "Birçok diplomatı teşvik eden bir kişiydi, bu yüzden her gün onu en samimi duygularla hatırlıyorlar. O, onlara yol gösterdi." şeklinde konuştu.

Tören sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Diriöz, Karlov’u saygıyla andıklarını belirterek, "Kendisinin ölümü hem Rusya için hem de Türkiye için bir kayıptır. Bu iki ülke arasındaki ilişkilere yönelik bir hareketti. Arkasında da FETÖ’nün olduğu ortaya çıkıyor. Soruşturma Rus dostlarımızın da katılımıyla devam ediyor." dedi.

Törenin ardından, Karlov’un rölyefinin önüne çiçekler bırakıldı.

Muhabir: Emre Gürkan Abay