İDLİB (AA) - İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib'e yoğun hava saldırılarının sürdürdüğünü söyledi.

Yusuf, "Savaş uçaklarının Han Şeyhun ilçesinde, Sivil Savunma Merkezine düzenlediği hava saldırısında 4 sivil yaralandı ve 3 görevli yaşamını yitirdi. Kefer Secne köyündeki saldırıda da 3 kadın öldü. " dedi.

İl genelinde hava ve kara saldırılarının devam ettiğini aktaran Yusuf, Esed rejiminin Bıdama beldesine düzenlediği roket saldırısında da 1 sivilin yaşamını yitirdiğini, 6 sivilin yaralandığını ifade etti.

Muhaliflere ait uçak gözlem evi görevlisi Mahmud El Hasna da "Lazkiye'deki Hımeynim Üssü'nden akşam saatlerinde havalanan Su-35 tipi Rus savaş uçağı, Han Şeyhun ilçesindeki sivil savunma merkezine saldırı düzenledi." ifadesini kullandı.

Sivil Savunma ekipleri, saldırılarının sürdüğünü, ölü sayısının artabileceğini aktardı.

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ilinde bugün bir hastane ve iki okulun çevresindeki hava saldırılarında 10 kişi ölmüştü.

İdlib gerginliği azaltma bölgesi, son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor.

Ocak ayında 211 sivil hayatını kaybetti

İdlib gerginliği azaltma bölgesi son iki aydır yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor. Yalnızca ocak ayındaki saldırılarda 211 sivil hayatını kaybetti, bin 447'si yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırında yer alan İdlib, 4-5 Mayıs 2017 tarihli Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmişti. Askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki bölge, halen Esed rejimi ve zaman zaman Rusya'nın saldırılarına maruz kalıyor.

İdlib'e yönelik yoğun hava ve füze saldırıları yardım çalışmalarını zorlaştırdı

Bu arada, Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib'in farklı noktalarına yönelik yoğun hava ve füze saldırıları sivil savunma ekiplerinin tespit ve yardım çalışmalarını zorlaştırdığı için bölgeden bilgi akışı yavaşladı.