İSTANBUL (AA) - Securitas, eğitim kurumlarına alarm izleme, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunuyor.

Securitas'tan yapılan açıklamada, okulların açılmasıyla birlikte 17 milyon öğrenci ve 62 bin okulun güvenliğine dair önemli konulara dikkat çekildi.

Okulları daha güvenli mekanlar haline getirerek huzurlu ve özgür bir eğitim ortamı yaratmanın önemine işaret edilen açıklamada, Securitas'ın, eğitim kurumlarına alarm izleme, fiziki güvenlik tedbirleri ve uzman güvenlik hizmetleri ile entegre çözümler sunduğu aktarıldı.

Açıklamada, şirketin, güvenlik sisteminin eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileyecek düzeyde değil, tamamlayıcı yönde olmasına dikkat ettiği belirtilerek, "Okulların bulundukları konum, sosyal çevre, öğrenci profili ve çevre etkenler göz önünde bulundurularak ortaya çıkan risk analizlerinin ardından oluşturulan entegre güvenlik hizmetleri öğrenci ve velilileri rahatsız etmeyecek şekilde düzenleniyor." ifadelerine yer verildi.


- "Riskleri minimuma indiriyoruz"


Securitas Türkiye Güvenlik Süreçleri Kalite Koordinatörü Hüseyin Erim, her okulu bir proje gibi ele alıp okula özel güvenlik çözümleri ürettiklerini bildirdi.

Süreci, doğru güvenlik görevlilerinin seçimiyle başlattıklarını aktaran Erim, "Güvenlik görevlilerine verilen özel eğitimler ile oluşturulan güvenlik paketinin birbirini tamamlamasıyla riskleri minimuma indiriyoruz. Okul servislerinin giriş-çıkış saatlerini, ebeveynlerle çocukların görüşme prosedürünü, okula girip çıkan özel araçlar prosedürlerini belirliyoruz. Herhangi bir risk unsuru ortaya çıktığında emniyet yetkilileriyle irtibata geçerek gerekli bilgilendirmeleri kendilerine yapıyoruz." görüşlerini aktardı.

Erim, son yıllarda kamera izleme sistemleriyle birlikte uzman güvenlik görevlilerinin önem kazandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Etkin, fonksiyonel kamera ve alarm sistemleri, PDA cihaz uygulamalarının yanı sıra hizmet alanına özel eğitimler alan uzman güvenlik görevlileriyle oluşturulan entegre güvenlik çözümleri, öğrencileri rahatsız etmeden, onlar için güvenli bir eğitim ortamı sağlıyor. Bilgi, insan ve teknolojinin bir araya getirildiği güvenlik çözümleri ile güvenli ortamlar oluşturuluyor. Uzaktan devriye hizmet, alarm sistemi, video doğrulama ve akıllı yazılımlarla bir verilen güvenlik hizmetleri anında müdahalenin ötesinde risk teşkil edebilecek bir olayın gerçekleşmesinin önüne geçiyor, olası tehditleri ortadan kaldırıyor."