İSTANBUL (AA) - Uçak bilet sitesi Enuygun.com, Sevgililer Günü seyahat alışkanlıklarına ışık tutacak bir anket yayınladı. Ankete katılanlar Sevgililer Günü'nü yurt içinde en çok İstanbul, yurt dışında ise Paris'te kutlamak istiyor.

Enuygun.com açıklamasına göre, ankette dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Sevgililer Günü'nü en çok 40 yaş üstü ve evli erkeklerin kutluyor olması.

Aylık 15 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği Enuygun.com üzerinden uçak bileti satın alanların katıldığı Sevgililer Günü anketine göre en romantik şehirlerin başında Paris ve İstanbul geliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enuygun.com Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu 14 Şubat Sevgililer Günü'nü en çok 40 yaş üstü evli erkeklerin kutladığını belirtti. Kullanıcılar arasında yaptıkları ankete göre Sevgililer Günü'nü sanılanın aksine sadece bekarlar ya da kadınların kutlamadığını aktaran Hacıbaynamoğlu, "Hatta en çok kutlayanlar 40 yaş üstü evli erkekler. Evli erkekler bu özel günü yurt içinde en çok İstanbul'da, yurt dışında ise Paris'te geçirmek istiyor. Evli kadınlar ise yurt dışında Paris ve Roma'yı, yurt içinde İstanbul ve İzmir'i tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Ankete katılan bekar erkeklerin ise genelin aksine yurt içinde bu özel günü Antalya'da yurt dışında da Paris ve Prag'da geçirmek istediğini vurgulayan Hacıbayramoğlu, "Bekar kadınlar ise tıpkı evlililer gibi İstanbul ve Paris'i tercih etti. Ankete katılanların yüzde 70'i Sevgililer Günü'nü yurt içinde İstanbul, yurt dışında ise Paris'te kutlamak istiyor. İstanbul'dan sonra yurt içinde İzmir, Antalya, Kapadokya gibi yerler geliyor. Yurt dışında ise en çok Paris'ten sonra Roma, Amsterdam, Maldivler ve Kiev gibi yerler tercih ediliyor” değerlendirmesinde bulundu.

Enuygun.com'un Sevgililer Günü anketine katılan bayanların büyük çoğunluğu en romantik şehirler olarak yurt içinde İstanbul'u seçerken, yurt dışında ise Roma, Venedik ve Paris'i tercih etti. Ankete katılan erkekler içinse en romantik şehirler Paris, İzmir, Roma ve Venedik