KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde düzenlenen silahlı saldırıda 6 askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan Mısır Silahlı Kuvvetleri resmi sözcüsü Yarbay Temir er-Rifai, Ariş kentindeki bir askeri kontrol noktasına teröristler tarafından otomatik silahlar ve el bombalarıyla saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Silahlı kuvvetler tarafından karşılık verilmesi üzerine teröristler, peşlerinde yaralı ve ölü bırakarak (sayı açıklanmadı) kaçmak zorunda kaldı. Çatışmada Mısır Silahlı Kuvvetleri mensubu 6 asker hayatını kaybetti. Bölgede arama ve tarama faaliyetleri sürdürülmektedir." İfadelerine yer verildi.

Saldırının ülkede olağanüstü halin 3 ay daha uzatılması ve Sina Yarımadası’nın bazı bölgelerinde sokağa çıkma yasağının uygulamaya konulmasından bir gün sonra düzenlenmiş olması dikkat çekti.

Söz konusu saldırının sorumluğunu henüz üstlenen olmadı.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki birçok ilde "terörist ve tekfirci" olarak nitelendirdiği unsurlara yönelik operasyonlar yapıyor.

Ülkenin kuzeyindeki Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.