TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz'de havaların soğumasıyla balıkçı tezgahlarında daha çok yer bulmaya başlayan hamsi, vatandaşlardan rağbet görüyor.

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından denize açılan Karadenizli balıkçılar, geçen aylarda bol miktarda avlayamadıkları hamsiyi son günlerde ağlarına çekmenin sevincini yaşıyor.

5 liradan satılmaya başlandı

Kilogramı bir hafta önce 15 lirayı bulan hamsi, balıkçıların son iki günde yaptığı avın ardından tezgahlarda 5 liradan satılmaya başlandı. Kimi balıkçının ise 3 kilogramını 10 liradan satışa sunduğu hamsi, Trabzon Balık Pazarı'na gelen vatandaşların da en çok tercih ettiği balık oldu.

Doğu Karadeniz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda hamsinin genellikle Sinop ve çevresinde görüldüğünü söyledi.

"Avın daha da iyi derecede olacağını düşünüyoruz"

Mutlu, "Şu anda Karadeniz'in her bölgesinde parça parça avlanma yapılıyor. Bu avlanma açısından iyi bir gösterge. İlerleyen zamanlarda kar yağması havayı daha da soğutacak. Havaların daha da soğumasıyla hamsi göçünün uzayacağını, avın daha da iyi derecede olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Balığın bol avlanmasının her zaman fiyatları etkilediğine dikkati çeken Mutlu, "Fiyatlar düşük olunca talep de yüksek oluyor. Zira kilogramı 15 liradan satılan bir hamsiye vatandaş da ilgi göstermiyor. Bu ayları, geçen yıla göre kıyasladığımızda hamsinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hamsinin bollaşması fiyatları daha da geriye çekecektir." diye konuştu.