HARTUM (AA) - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Ortadoğu Koordinatörü Nedim Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı gereği Sudanlı öğrencilere burs verileceğini söyledi.

Lisansüstü ve doktora için çok sayıda başvuru aldıklarını belirten Aslan, “Yaklaşık 2 bin 500 aday Türkiye burslarına başvurdu. Bu rakam, Sudan’ın Türkiye Bursları’na en çok müracaat yapan 10 ülkeden biri olduğunu gösteriyor. Biz, bu adaylar içerisinden elemeler yapmak üzere bir hafta boyunca mülakatlar yapacağız. Başarılı olan arkadaşlar, Türkiye’de eğitim almaya hak kazanacak.” dedi.

Aslan, Türkiye’nin son yıllarda eğitim merkezi haline geldiğini kaydederek Asya, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Latin Amerika başta olmak üzere 180 ülkeden başvuru aldıklarının altını çizdi.

"Türkiye’de eğitim almayı çok istiyorum"

Adaylarla mülakatlar, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezinde yapılıyor.

Türkiye Bursları’na başvuran 27 yaşındaki Muhammed Ahmed, Hartum Üniversitesinden mezun olduğunu belirterek “Şimdi Türkiye’ye gitmek istiyorum. Çünkü Türkçeyi ve Türk edebiyatını çok seviyorum. Yüksek lisansımı tamamladıktan sonra ülkeme döneceğim. Türk edebiyatından metinleri Arapçaya çevireceğim.” diye konuştu.

Uluslararası Afrika Üniversitesinde yüksek lisans yaptığını söyleyen Ahmed Taha da Türkiye’de uluslararası siyasi ilişkiler alanında eğitim almak istediğini kaydetti.