İSTANBUL (AA) - Sultanbeyli Belediyesi, Mimar Sinan Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlık satın alacağı ve hijyenik koşullarda kestirebileceği kurban satış ve kesim alanı oluşturdu.

Yaklaşık 300 satış çadırı ve 5 kesim peronunun bulunduğu alanda vatandaşlar, satın aldığı kurbanlığı hijyenik koşularda kestirme imkanı buluyor.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de bayramın birinci günü satış ve kesim alanını ziyaret ederek, vatandaşların bayramını kutladı.

Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıklarını satmak için ilçeye gelen esnafın iyi bir ortam hazırladıklarını söyledi.

Satışın yanında kurbanlıkların son teknolojiyle hijyenik bir ortamda kesilerek vatandaşlara teslim edilmesi noktasında gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Keskin, "Bu anlamda çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bunun hazırlıklarına çok uzun zaman öncesinden başlıyorlar. A'dan Z'ye tüm detayları düşünüyorlar ve yine kurban alanını gezdiğimizde burada misafirlerimizin de düşüncelerini alıyoruz bir eksikliğimiz varsa bunu gidermek için çabalıyoruz." dedi.

Hüseyin Keskin, vatandaşların sıra alarak oluşturulan 5 peronda kurbanlıklarını kestirdiğini ifade ederek, "Sıralarını ekranlarda takip ediyorlar. Burada bir kalabalık var ancak bir kargaşa yaşanmıyor çok şükür. Kazasız belasız kurban kesimlerini gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bayramlarda dini öğretilerin ve adetlerin yerine getirilmesinin önemini vurgulayan Keskin, şöyle konuştu:

"Burada özellikle ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam etmesi çok önemli. Küresel saldırıların olduğu, en son ekonomik bir saldırı yaşadığımız bu zamanlarda hep beraber kenetlenerek, daha çok çalışarak ülkemizin bölgesinde ve dünyada güçlenmesine katkı sağlamalıyız. Rabb'im milletimize nice nice mutlu bayramlar yaşatsın. Vatanımızı milletimizi belalardan afetlerden korusun. Aynı şekildi umudunu ülkemize milletimize yöneltmiş olan mazlum kardeşlerimize Rabb'im hayırlı günler göstersin, hayırlı bayramlar diliyorum."

Keskin, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada da herkesin huzurlu, mutlu, birlik ve beraberlik içerisinde bir bayram geçirmesini arzu ettiğini söyledi.

Çocuklarla da bayramlaşan Başkan Keskin, elini öpmeye gelen çocuklara hediyeler ve harçlık verdi.