İDLİB (AA) - Suriye'nin İdlib kentinin Sarmada ilçesinde saldırılarda yaralananlara kolay ve hızlı şekilde müdahale edebilmek için çare, motosiklet ambulansta bulundu.

Danimarka merkezli Viomis Aid yardım kuruluşunun desteğiyle hizmete giren motosiklet ambulans sürücüsü Cemal Zidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şoförlük ve ilk yardım eğitimleri aldığını, yaralıyı hastaneye taşıyana kadar hem hemşirelik hem şoförlük yaptığını söyledi.

Zidan, "Hava saldırıları olduğunda küçük ve dar sokaklara ambulans giremediği için yaralılara ulaşmakla zorluk çekiyorduk. Ama şimdi daha hızlı ve kolay ulaşabiliyoruz." diye konuştu.

"Bombardımanın yol açtığı enkaz ulaşıma engel oluyordu"

Viomis Aid'in Suriye'deki temsilcisi Yahya Osman da "Suriye'de ilk defa motosiklet ambulans fikrini hayata geçirdik. Bombardımanın yol açtığı enkaz, ambulans araçların saldırı yerine ulaşmasını zorlaştırdığı için böyle bir şeye ihtiyaç duyduk." ifadesini kullandı.

Osman, bu sistemi ileride yaygınlaştırmayı ve geliştirmeyi planladıklarını kaydetti.

İdlib yaklaşık 4 milyon sivili barındırıyor

Suriye iç savaşında askeri muhaliflerin kalesi konumundaki İdlib ili, yaklaşık 4 milyon sivili barındırıyor.

Beşşar Esed rejimi ve destekçileri, savaş boyunca en ağır hava saldırılarını düzenledikleri İdlib'e, Türkiye-Rusya mutabakatına rağmen topçu atışlarını sürdürüyor.