İSTANBUL (AA) - Türk Telekom iştiraki İnnova tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Self Service Smart Solutions" etkinliğinde birçok markanın üst düzey yöneticisi teknolojideki son yenilikleri masaya yatırdı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, İnnova'nın ikincisini düzenlediği "Self Service Smart Solutions Summit 2017" etkinliğine, birçok farklı endüstriden 400'den fazla kişi katıldı.

Etkinlikte, İnnova'dan ve sektörün önemli markalarından üst düzey yöneticilerin yanı sıra, İnnova çözüm ortakları da yer alarak, self servis teknolojiler ile akıllı çözümler hakkında bilgi ve fikir alışverişinde bulundu.

Türk Telekom Kurumsal Çözümler ve İş Ortaklıkları Direktörü Esat Sönmezer, Türkiye İş Bankası Dijital Bankacılık Bölüm Başkanı Mehmet Fahri Can ve Vestel Genel Müdür Yardımcısı Barış Ökeşli katılımcılara hitap ettiği etkinlikte, ayrıca Tchibo, IET Group, Türk Hava Yolları, Emaar Properties, Boyner, CarrefourSA, Cisco ve Malatya Teknopark firmalarının yöneticileri, başta perakende olmak üzere farklı sektörlerde uygulama alanları bulunan Kiosk ve self servis teknolojileri, "digital signage" çözümleri, yapay zeka, endüstri 4.0 ve otomasyon çözümlerine dair pek çok güncel bilgiyi ve uzman yorumlarını paylaştı.


- "Teknolojik ilerleme yakından izlenmeli"


İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, birden fazla alanda meydana gelen teknolojik ilerlemelerin yakından izlenmesi gerektiğine işaret ederek, birçok farklı sahada alışılmış çalışma biçiminin değişimine sebep olacak teknolojik gelişmeler yaşandığını aktardı.

Geleceği şekillendirecek teknolojilerin öncü uygulamalarının halihazırda kullanıma girdiğini anlatan Ersöz, "Yapay zeka, Endüstri 4.0, sürücüsüz araçlar, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik, robotlar ile ilgili gelişmeler gelecek dünyayı şekillendiriyor. 2030'lar yapay zeka ve robotik çağı olacak diyebiliriz. Self servis ve akıllı çözümler özelinde konuyu ele aldığımızda da bu sahanın çok büyük potansiyel barındırdığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın Ersöz, şunları kaydetti:

"Kiosk İnnova markamız ile uluslararası alanda yakalamış olduğumuz başarıları, self servis ve akıllı teknolojiler alanında sunduğumuz yeni ürün ve hizmetlerle önümüzdeki yıllarda katlayarak artırmayı hedefliyoruz. İnnova olarak her geçen gün hız kazanan dijital dönüşümün tüm katmanlarında olduğu gibi, Kiosk İnnova markamız ile self servis ve akıllı teknolojiler alanında da sektörümüze liderlik ediyoruz. Bir Türk markası olarak ürün ve servislerimizi 4 kıtada 37 ülkeye ihraç ederek, bilgi, birikim ve deneyimimizi Türkiye sınırlarının ötesine de taşımış bulunuyoruz."