İSTANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY), görme engelli yolcuları yönelik Braille alfabesiyle hazırlanmış kabartmalı biniş kartlarını Atatürk Havalimanında sunmaya başladı.

Görme engelli yolcularının hayatını kolaylaştıracak seyahat sürecinin parçası olan uygulamanın tanıtımı, Dış Hatlar Gidiş Terminalindeki Özel Hizmet Check-in kontuarında yapıldı.

Rezervasyon kodu, uçuş numarası, uçuş tarihi ve saati, kalkış ve varış noktaları, uçuş kapı numarası ile koltuk numarası bilgileri Braille alfabesi ile kabartmalı olarak özel biniş kartına aktarıldı ve seferden önce yolculara verildi.

Uygulamayı deneyen yolculardan Tarık Sarzep, görme engelli bir müzisyen olarak, sık sık Almanya'dan Türkiye'ye seyahat ettiğini, THY'nin söz konusu hizmetini çok beğendiğini söyledi.

THY'nin uçuş emniyetine yönelik bazı bilgileri de Braille alfabesiyle sunduğunu anımsatan Sarzep, uygulamadan memnuniyet duyduğunu söyledi.

THY Ekip Planlama Biriminde görevli Sevda Yılmaz da görme engelli bir çalışan olarak, projeye katkı koymaktan mutlu olduğunu belirterek, yolcuların seyahatleriyle ilgili bilgilere sahip olmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Görme engellilerin bu uygulamadan önce biletlerinde yer alan seferlerle ilgili bazı bilgileri yanındakilere sormak zorunda kaldığını ifade eden Yılmaz, "Şimdi artık uçağımın kalkış saatini, koltuk numaramı, hangi kapıda olduğunu kolaylıkla ve kendi başına öğreneceğim. Ayrıca, THY'nin bütün uçuşlarında yolculara verilen, koltuk ceplerindeki güvenlik kartlarını de Braille alfabesiyle alabiliyoruz." diye konuştu.

Atatürk Havalimanının pilot bölge seçildiği uygulamanın yakın zamanda diğer havalimanlarında da görme engelli yolcuların hizmetine sunulması amaçlanıyor.

THY, daha önce de görme engelli yolcuları için sesli betimlemeli film seçeneklerini ve engelsiz emniyet bilgilendirmelerini uçak içi eğlence sistemlerine dahil etmişti.

Muhabir: İzzet Taskiran