İSTANBUL (AA) - Endüstriyel tasarımcı Onur Eryiğit’in imzasını taşıyan TÜMOSAN’ın 5200N ve 8100 traktör serileri, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri kapsamında Yatırım Ürünleri ve İş Alet ve Makinaları dalında en iyi tasarım ödülüne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, traktör ve dizel motor üretiminde 41 yıllık köklü geçmişiyle Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında yer alan TÜMOSAN, çiftçilerin hayatını kolaylaştıran tasarımlarıyla da dikkati çekiyor.

Traktör kabinlerinin tasarımında endüstriyel tasarımcı Onur Eryiğit ile çalışan TÜMOSAN, Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri kapsamında Yatırım Ürünleri ve İş Alet ve Makinaları dalında en iyi tasarım ödülünü aldı. Ödüle layık görülen tasarımlar, 5200N bahçe traktörü serisi ve 8100 tarla traktörü serisi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, "TÜMOSAN olarak, çiftçilerimiz için en kaliteli ve en güvenilir traktörleri tasarlıyor, onların ihtiyaçlarına göre yeniliyor ve Ar-Ge çalışmalarına devam ediyoruz. Beraber yol aldığımız sevgili Onur Eryiğit de tasarımları ile çiftçimizin hayatını kolaylaştıran tasarımlara imza attı ve traktörlerimizin ödül almasını sağladı. Bu gururu bize yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Endüstriyel tasarımcı Eryiğit ise TÜMOSAN traktör tasarımları ile aldıkları ödüllerden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Tasarımlarımızı, TÜMOSAN’ın geçmişten gelen tecrübelerinden ve gelecekteki çağdaş çizgilerinden kesitler sunmayı hedefleyerek yaptık. Konsept çalışmalarına 2014 yılında başladığımız ve ürün gamını oluşturduğumuz traktör serilerinden 5200N ve 8100 en iyi tasarım ödülünü aldı. Bize inandıkları ve tüm süreç boyunca desteklerini bizden esirgemedikleri için TÜMOSAN yönetimine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.