TUNCELİ (AA) - Tunceli'de "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi kapsamında öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye edildi.

İl Milli Eğitim ve İl Halk Sağlığı müdürlüklerince ortaklaşa yürütülen "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi kapsamında Elif Güntaş İlkokulu'nda program düzenlendi.

Programa katılan ve öğrencilere ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye eden Vali Osman Kaymak, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, ağız ve diş sağlığının son derece önemli olduğunu söyledi.

Herkesin düzenli olarak diş fırçalaması ve doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini ifade eden Kaymak, şunları söyledi:

"Okul çağına gelen her çocuğu eğitim öğretime dahil edip sağlıklı şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle sizlerin sağlığının korunması da bizler için çok önemli. Bu nedenle düzenli olarak doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız okullarımızı ziyaret ederek sizlere bilgiler veriyor ve taramalar yapıyor. Sizler de düzenli olarak dişleri fırçalayarak ağız ve diş sağlığınızı koruyabilirsiniz."

Konuşmanın ardından görevli diş tabipleri öğrencileri ağız taramasından geçirerek, koruyucu flor vernik uygulaması yaptı.