ANKARA (AA) - Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında Türk edebiyatının zengin bir içerikle tanıtılacağı belirtildi.

"Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu Üzerinden Osmanlı-Almanya İlişkileri" isimli kitabın Frankfurt Kitap Fuarı'nda ilk kez okurlarla buluşacağı bilgisi verilen açıklamada, ayrıca yazar Sahrap Soysal'ın Gourmet Galler'de konuklar önünde Türk mutfağından örnekler sunacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, Frankfurt Kitap Fuarı'nın Türkiye ulusal standı yarın saat 12.00'de Bakanlık Müsteşarı Ömer Arısoy tarafından açılacak.

296 metrekarelik Türkiye standı

Bakanlık, bu yıl 69'uncusu düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'na sergi, panel, söyleşilerden oluşan zengin bir kültürel programla katılacak.

Bakanlık koordinatörlüğünde, Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi iş birliğiyle hazırlanan programa göre, Türkiye'nin 296 metrekarelik standı, "Türkiye Ulusal Standı" ve "Çocuk Yayınları Standı" olarak iki ayrı bölümden oluşacak.

Türkiye ulusal standında Bakanlık prestij eserleri ve "Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Kültür, Sanat ve Edebiyat Eserlerinin Dışa Açılımını Destekleme Projesi" (TEDA) kapsamında yayımlanan eserlerin yanı sıra Türk yayıncılarının seçkin eserleri de sergilenecek. Türk standı ayrıca Türkiye yayıncıları ile dünya ülkeleri yayıncılarının telif görüşmelerine de ev sahipliği yapacak.

Frankfurt Kitap Fuarı'nda yer alan Türkiye standında, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı, Türk Dil Kurumu, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü gibi kamu kurum ve kuruluşların eserleri de okuyucularla buluşacak.

Standın çocuk yayınları bölümünde ise Türkiye'deki yayıncılar eserlerini sergileyerek, telif görüşmeleri gerçekleştirecek.

İki ayrı sergi ve edebiyat söyleşileri

Türkiye ulusal standı fuar boyunca, iki ayrı serginin de mekanı olacak. Fuar alanındaki ulusal stantta Prof. Dr. Melek Özyetgin küratörlüğünde "Yıldız Sarayı Fotoğraf Albümlerinin İzinden 19. Yüzyıl Osmanlı-Almanya İlişkileri Fotoğraf Sergisi" ile Prof. Dr. Fikret Sarıcaoğlu küratörlüğündeki "İbrahim Müteferrika ve Bastığı Eserler" adlı sergiler ziyaretçilerle buluşacak.

Ayrıca Türkiye ulusal standında, Almanya'da yaşayan ve Türkçe eser veren edebiyatçılardan Yücel Feyzioğlu, Hasan Kayıhan ve Orhan Aras'ın konuşmacı olarak yer alacağı bir oturum düzenlenerek, "Avrupa'daki Türk Edebiyatı" tartışılacak. Ulusal standın bir diğer edebiyat etkinliği ise yazar Selahattin Yusuf'un gerçekleştireceği "Türk Romanı ve Felsefe" başlıklı söyleşi olacak.

Frankfurt Kitap Fuarı, 11-15 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Burcu Çalık