FİLİBE (AA) - Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğunda, Türk ressamlar Hale Nural, Günseli Kapucu ve Vahap Demirbaş'ın yağlıboya eserlerinden oluşan sergi açıldı.

Başkonsolos Hüseyin Ergani'nin girişimleriyle başkonsoloslukta düzenlenen sergide, Manisa'dan Hale Nural, Ankara'dan Günseli Kapucu ve Malatya'dan Vahap Demirbaş'ın toplam 40 yağlıboya tablosu yer aldı.

Klasik müzik konseri ile başlayan etkinlikte konuşan Ergani, Filibe kentinin 2019 yılında Avrupa Kültür Başkenti ilan edildiğini hatırlatarak, "Ankara'daki Valör Galerisi'nin yardımıyla Türkiye'nin zengin güzel sanatlar kültürünün bir bölümünü tanıtıyoruz. Girişimimizin, Filibe'nin 2019 Avrupa Kültür Başkenti etkinliklerine de katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Nural ve Kapucu da Bulgar sanatseverlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Etkinlikte Filibe Başkonsolosluğunun desteklediği "Nemrut Tırmanışı" inisiyatifine katılan 24 engelli Bulgar genç de katıldı.

Görme ve işitme engelli üç genç, konuklara UNESCO’nun Dünya Kültürel Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı'nın bu yıl düzenlenen 18. tırmanışından izlenimlerini anlattılar.