ANKARA (AA) - Pakistan'da eğitim alan Türk öğrencilerin kurduğu Pakistan Mezun ve Mensupları Derneği (PAMDER) ve Uluslararası Kardeşlik Organizasyonunun (IBO) ortaklaşa düzenlediği yardım programında, başkent İslamabad'da bulunan ve "Park okul" olarak bilinen kurstaki 225 öğrenciye kırtasiye ve okul çantası dağıtıldı.

İslamabad'daki bir parkta hizmet veren ve gönüllü öğretmenlerin görev yaptığı kursta çoğunluğu maddi imkansızlıklardan dolayı okula gidemeyen 225 öğrenci eğitim alıyor.

Programda, kırtasiye yardımını alan çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.

PAMDER Pakistan Temsilcisi Halit Uğurlu, kurstaki öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla bu yardımı yaptıklarını dile getirdi.

Uğurlu, "PAMDER ve IBO sivil toplum kuruluşları olarak buradaki öğrencilerin eğitimine katkı amacıyla elimizden geldiği kadar kırtasiye yardımında bulunduk. Tüm sivil toplum örgütlerini, Pakistanlı öğrencilere yardım etmeye çağırıyorum." diye konuştu.

Park okulun kurucusu Eyüp Han, yapılan yardımdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Eyüp Han, "Buradaki öğrencilerin birçoğunun maddi imkansızlık nedeniyle defteri dahi bulunmuyor. Türk dostlarımıza öğrencilerimize yaptığı bu anlamlı yardımdan dolayı çok minnettarım. Yardımsever Türk halkına teşekkürlerimi gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

Asıl mesleği itfaiyecilik olan Eyüp Han'a, gönüllü olarak fakir öğrencilerin eğitime yaptığı katkıdan dolayı geçen yıl Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Uluslararası İyilik Ödülü verilmişti.

Muhabir: Mustafa Deveci