İSTANBUL (AA) - Türk Telekom ADSL aboneleri, yıl sonuna kadar Beko 300TR ve 220TR yazar kasa POS cihazlarına ayda 43,90 liradan başlayan fiyat ve 36 aya varan taksit seçenekleriyle sahip olabilecek.

Arçelik AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirketin bünyesinde bulunan Beko, Türk Telekom ile iş birliği yaparak yazar kasa POS cihazı kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında Türk Telekom ADSL abonelerine, Beko 300TR yazar kasa POS aylık 46,90 lira, 220TR yazar kasa POS ise 43,90 liradan başlayan fiyat ve 36 aya varan taksit seçenekleriyle satılacak.

Kampanya ile işletmelere, ücretsiz olarak, eski yazar kasalarını kapatma ve yeni nesil cihazlarını açma hizmeti de verilecek.

Arçelik, Beko ile Türk Telekom ofis ve mağazalarında geçerli kampanyada, yazar kasa üzerinde bir banka uygulaması çalıştığı takdirde GSM iletişim bedeli de alınmayacak. Beko yazar kasa POS, 18 bankayla uyumlu çalışabiliyor.


- "İşletmelerin yeni nesil yazar kasalara geçişini kolaylaştırıyoruz"


Türk Telekom Kurumsal Segment Ürün ve Servisler Direktörü Esat Sönmezer, konuya ilişkin değerlendirmesinde, sektörünün en iyileriyle yaptıkları iş birlikleriyle tüm abonelerinin hayatını kolaylaştırmaya devam ettiklerini kaydetti.

Sönmezer, "Bu kapsamda Beko ile gerçekleştirdiğimiz stratejik iş birliği, esnafımızın dijital dönüşümünü daha da hızlandıracak. Biz de onların ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Arçelik AŞ Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi de Türk Telekom ile yapılan iş birliğinden memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye'de pazar lideri konumunda bulunan Beko yazar kasa POS ile işletmelere yeni fırsatlar sunmaya devam ettiklerini bildirdi.

Söz konusu kampanya ile işletmelere, yıl sonuna kadar yeni nesil yazar kasalara geçişte kolaylık sağladıklarını aktaran Tüfekçi, şunları kaydetti:

"483 sıra no'lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'ne göre belirtilen kademeli geçişte, 2014 cirosu 150 bin lira ve üstü olan mükellefler için yeni nesil yazar kasa alımı süresi dolmuştu. Tebliğde belirtilen 150 bin lira ve altı ciroya sahip mükellefler için ise son alım tarihi 31 Aralık 2017. Mükelleflerin yasal süre içerisinde herhangi bir cezai işleme maruz kalmadan yeni nesil yazar kasaya geçmesi için tüm satış ve servis teşkilatımızı hazırladık."