İSTANBUL (AA) - Turkcell, toplam 40 bin kilometreyi bulan fiber ağını 3 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar ulaştırdı.

Turkcell açıklamasına göre, Turkcell Superonline, dijital gelişimin fiberle hanelere ulaşması yolunda önemli bir mesafe daha kat etti. Bu kapsamda bugüne kadar fiber altyapıya 5,2 milyar lira yatırım yapan Turkcell, Superonline'ın gerçek fiberini 3 milyon ev ve iş yerinin kapısına kadar getirdi.

Türkiye'nin her köşesine kesintisiz ve kaliteli interneti taşımayı hedefleyerek bu alanda yatırımlarını sürdüren Turkcell'in fiber ağı da yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı.

Turkcell Superonline'nin eylül sonu itibarıyla fiber müşteri sayısı 1,2 milyona ulaşırken, bu rakam ADSL aboneleri de dahil edildiğinde 2,1 milyonu buldu.

Bin megabits hızında internet hizmetini Türkiye ile tanıştıran Turkcell Superonline'nin fiber üzerinden sunduğu "TV+" hizmetinin abone sayısı ise 467 bin oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, Türkiye'nin hak ettiği gerçek fiberi insanlarla buluşturmak için ülke çapında başlattıkları seferberliği hızla sürdürdüklerini ifade etti.

Bugüne kadar yaptıkları 5,2 milyar liralık yatırımın tek amacının, ülke insanının hızlı ve kesintisiz biçimde bilgiye ulaşabilmesini sağlayarak Türkiye'nin dijitalleşmesinin önünü açmak olduğunu belirten Erkan, şunları kaydetti:

"Bunu sağlamanın yolu hanelerin kapısına kadar gerçek fiber interneti götürmekten geçiyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye genelindeki 3 milyon hanenin kapısına gerçek fiberi getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'yi kapsayan fiber ağımızın uzunluğu ise yaklaşık 40 bin kilometreye ulaştı. Eve kadar fiber olarak adlandırılan gerçek fiberde liderliğimizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da fiberde müşteri bazımızı genişleterek büyüme ivmemizi korumayı ve daha fazla altyapı ile ulaştığımız hane sayısını artırmayı hedefliyoruz."