İSTANBUL (AA) - Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, “Perakendeciler ve AVM’ler ayrılmaz bir bütün. Yaşadığımız bütün zorlukları, problemleri hep beraber aşacağımızı tahmin ediyorum, bunları el ele aşmak zorundayız. Karşılıklı anlayışla her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.” dedi.

AYD ve Akademetre Research Company tarafından düzenlenen "Türkiye’nin 1 Numaralı Markaları"nın ödül töreni Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan AYD Başkanı Belgü, Akademetre’nin çok güzel ve detaylı bir araştırma yaptığını belirterek, ödüllerin en önemli tarafının öne çıkan markaların halk tarafından seçilmesi olduğunu kaydetti.

Akademetre’nin bu konuda hassas bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Belgü, şunları söyledi:

“Bu ödüllerde 9. senemiz oldu, inşallah devam edeceğiz. Ödülü alamayan perakendeci arkadaşlarımız üzülmesinler. Onlar da çok başarılılar. Kasım ayında cirolarımız 19,2 artmış AVM’lerde. Bu başarı bütün perakendecilerin gayretiyle oluyor. Bizler AVM yatırımcısıyız ama nihayetinde biz de perakendeciyiz. Perakendeciler ve AVM’ler ayrılmaz bir bütün. Yaşadığımız bütün zorlukları, problemleri hep beraber aşacağımızı tahmin ediyorum, bunları el ele aşmak zorundayız. Karşılıklı anlayışla her şeyin üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.”

Belgü’nün konuşma yaptığı sırada Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel’in de salonda olduğunu fark eden oyuncu ve sunucu Kadir Çöpdemir’in “Yıllardır tartışmalı bir programda birbirinize dalmanızı bekledik, teessüf ederim.” demesi üzerine salonda gülüşmeler oldu.

Belgü’nün “Atışırmış gibi gözüküyoruz ama birbirimizi severiz.” demesi üzerine Öncel de “Doğru.” dedi.

Akademetre’nin Kurucusu Halil İbrahim Zeytin araştırmayı 14 ilde 1067 kişi ile yüz yüze görüşme yaparak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdürü Didem Aydın ise AVM’lerin artık sosyalleşme alanları olduğunu ifade ederek, böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

- Ödüller sahiplerini buldu

Ödül töreninde, "Türkiye'nin 1 Numaralı Markaları"nın ödülleri sahiplerini buldu.

Söz konusu araştırma kapsamında, kadın giyimde Koton, erkek giyimde Kiğılı, günlük spor giyim ve çocuk giyim kategorilerinde LC Waikiki, bebek ürünleri-oyuncak Joker, ayakkabı-çantada Derimod, kişisel bakım-kozmetikte Watsons, ev tekstili-dekorasyonda Madame Coco, teknoloji perakendeciliğinde Teknosa, teknoloji üreticisinde Samsung, aksesuarda Atasay, self servis-restoranda Burger King, restoranda HD İskender, kafede Mado, spor malzemelerinde Nike ödüle layık görüldü.

Anchor Mağaza kategorisinde Boyner ve Teknosa, En Beğenilen Marka Yüzü kategorisinde ise Penti-Aslı Enver ödül aldı.

Törende ayrıca 1993 yılında Türkiye’nin ilk hipermarketi olarak açılan ve bu yıl 25’inci yılını kutlayan CarrefourSA İçerenköy’e 25 Yıllık Mükemmellik, Sürdürülebilirlik ve Başarı Onur Ödülü takdim edildi.