İSTANBUL (AA) - TürkTraktör, bu yılın ocak-eylül döneminde 217 milyon liralık net kar elde etti.

TürkTraktör, 2017'nin 9 aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TürkTraktör yılın 9 ayında 3 milyon 62 bin liralık toplam ciroya ulaşırken, bu rakam 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 22 artışa işaret etti.

Şirketin 9 aylık dönemdeki brüt karı 527 milyon lira, brüt kar marjı yüzde 17,2 seviyesinde gerçekleşirken, faaliyet karı 305 milyon lira ve faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) ise 355 milyon lira oldu.

Bu sonuçlarla, şirketin 9 ayda elde ettiği net kar ise 217 milyon lira seviyesinde gerçekleşti.

TürkTraktör, Ankara ve Sakarya Erenler'deki fabrikalarında 9 ayda toplam 35 bin 22 traktörü de banttan indirdi. Bu dönemde yurt içi pazarda yüzde 11'lik artışla 27 bin 367 ve yurt dışı pazarda 9 bin 268 adetlik traktör satışı gerçekleştirirdi. Böylece şirket toplam satışta yüzde 8'lik artışı yakalayarak 36 bin 635 adede ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, Türkiye traktör pazarının liderliğini kesintisiz şekilde sürdürebilmenin altında, sahip oldukları öncü kimlikleri ve tarıma yön verme konusunda benimsedikleri vizyonlarının yattığını ifade etti.

Daima çiftçilerin beklentilerine kulak verdiklerini, bu beklentileri yeni trend ve teknolojilerle harmanladıklarını anlatan Votta, Ar-Ge'den üretime, bayi satış ve satış sonrasına kadar tüm çalışmalarında her zaman en kaliteliyi hedefleyip sunduklarını dile getirdi.

Votta, benimsedikleri bu yaklaşımla Türkiye'nin toplam traktör üretiminin üçte ikisini TürkTraktör'ün gerçekleştirdiği bilgisini vererek, "Bu üretim oranıyla Türkiye'deki pazarın gelişimine katkıda bulunmaktan dolayı ayrıca gurur duyuyoruz. Bu yaklaşımla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla pazardaki liderliğimizi yeni bir döneme daha taşıdık." ifadelerini kullandı.