İSTANBUL (AA) - VakıfBank, bilgi teknolojileri, telekomünikasyon ve tüketici teknolojileri alanlarında pazar araştırması ve danışmanlık hizmetleri sunan IDC IOT (International Data Corporation) Forum'un düzenlediği organizasyonda iki ödülün sahibi oldu.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre, banka, IDC IOT Forum'un düzenlediği "Dijital İkiz'in ABC'si" konferansında, "Kredili Mevduat Hesabı ve Taksitli İhtiyaç Kredisi Eğilim Hesaplama" uygulamasıyla Müşteri Deneyimi kategorisinde, "Mobil Saha Satış" uygulamasıyla da Nesnelerin İnterneti kategorisinde ödüllendirildi.

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Lütfü Çelebi, konuya ilişkin değerlendirmesinde, VakıfBank olarak her zaman müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde analiz edip, elde ettikleri sonuçlar doğrultusunda doğru ürün ve hizmeti müşterilere sunmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu vizyon doğrultusunda geliştirdikleri "Kredili Mevduat Hesabı ve Taksitli İhtiyaç Kredisi Eğilim Hesaplama" ve "Mobil Saha Satış" uygulamalarının, dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık hizmeti sağlayıcılarından IDC IOT Forum'un düzenlediği organizasyonda ödüllerle taçlandırıldığını aktaran Çelebi, "Bu ödüller, çalışmalarımızda ortaya koyduğumuz başarının önemli bir göstergesi olmakla birlikte, önümüzdeki dönem çalışmalarımız için de bizlere güç verdi." ifadelerini kullandı.


- Kişiye özel ürün ve hizmetler


"Kredili Mevduat Hesabı ve Taksitli İhtiyaç Kredisi Eğilim Hesaplama" uygulaması, müşterilerin ürün ihtiyaçlarını ve eğilimlerini, veri yığınları arasından istatistiki metotlar kullanarak büyük veriyi anlamlandıran bir model. Eğilim hesaplaması ile birlikte ürünün kullanılma olasılığını da gösteren skor hesaplaması yapılarak, müşterilerin ürün eğilimlerinin bir skala üzerinden derecelendirmesi sağlanıyor.

Vakıfbank'ın CRM altyapısı ile senkronize çalışan "Mobil Saha Satış" uygulamasıyla bankacılık sektörüne erişimi olmayanlar da sisteme kolaylıkla dahil edilebiliyor. Böylece finansal sisteme katılan müşteri sayısına da önemli bir katkı sağlanıyor.

"Mobil Saha Satış" uygulaması sayesinde müşterilerin şubeye başvurmasını beklemeden pazarlama ve satış faaliyetleri saha ekiplerince tablet bilgisayarlar kullanılarak yürütülebiliyor. Böylece zaman kaybının da önüne geçilerek müşteri memnuniyeti sağlanıyor.

VakıfBank şubelerinin dijital dönüşümü kapsamında, tablet bilgisayarlarla kredi dahil tüm bankacılık ürünleri müşteri imzası alınmadan elektronik süreçlerle tamamlanıyor. İçeriğinde pek çok hizmet ve ürünü barındıran uygulama, ayrıca offline başvuru özelliğiyle de sektörde bir ilk olarak öne çıkıyor.