AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, "Bizi Suriyelileştirmek istiyorlar. Diyorlar ki 'Türkiye de Suriye olsun'. Avrupa ve dış güçler bunu istiyor. PKK 32 yıldır bunu istiyor, FETÖ, IŞİD ve DEAŞ bunu istiyor." dedi.

Vali Işın, Patnos ilçesine bağlı Doğansu köyünde vatandaşlarla bir araya geldiği toplantıda Patnosluların vatansever, dinini, namusunu seven bir halk olduğunu söyledi.

Patnos halkının terör örgütü ve örgüt uzantısıyla hiçbir alakasının olmadığını belirten Vali Işın, "Devletimiz neredeyse biz orada yer almak zorundayız. Bizim eşkıya ile terör örgütleri ile bize zarar verenler ile beraber anılmamız hem dinimize yakışmaz hemde takip ettiğimiz peygamberimize yakışmaz." dedi.

Vali Işın, terör örgütü PKK'nın, 32 yıldır Kürtlerin malına, namusuna, şerefine, ırzına göz dikmiş şerefsiz insanlar olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Ben 2 senedir bağırıyorum, çağırıyorum ve yalvarıyorum. Ey Ağrılılar, Ey Patnoslular bunlar haindir, namusuz ve bizden değildir. Bunlar dinsizdir bunlar imansızdır. Bunlar Allah'ı tanımazlar. Niye bunların arkasından gidelim. Bizim için iki yol var. Ya huzur ve refah yolu. İnsanca yaşamak, namusumuzu, şerefimizi, dinimizi koruma ya da namusumuzu şerefimizi, dinimizi kaybedip cehennemin dibine kadar gitmek. İkisinden birisini tercih edeceğiz. Bizi Suriyelileştirmek istiyorlar.

Diyorlar ki Türkiye de Suriye olsun. Avrupa ve dış güçler bunu istiyor. PKK 32 yıldır bunu istiyor, FETÖ, IŞİD ve DEAŞ bunu istiyor. Biz dostlarımızla mı beraber olacağız yoksa düşmanlarımızla mı beraber olacağız. Biz kendimizi mi düşüneceğiz hayrımızı mı düşüneceğiz yoksa düşmanlarımıza yem mi olacağız."