MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Bakırcılar Çarşısı" temalı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) Üyesi Dr. Güray Kuzu'nun fotoğrafların yer aldığı sergi kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı.

Açılışa katılan Toprak, burada yaptığı konuşmada, Bakırcılar Çarşısı'nın böylesine bir sergiyle Malatyalılara tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki Bakırcılar Çarşısı, hem turizme hem kültür ve sanata alt yapı oluşturabilsin, bir taraftan ticaretimiz kazansın bir taraftan da vatandaşlarımız burada üretilen ürünlerin hangi sıkıntılar içerisinde üretildiğini, üretim esnasındaki enstantanleri görsün. Bir şehri tanıtmak ve marka değeri haline getirmek istiyorsak bunların vatandaşlarla buluşması gerekiyor."

Toprak, kentin tanıtımı için altyapı hazırlayan, planlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ve bu fotoğrafları vatandaşlarla buluşturan sanatçılara teşekkür etti.

Açılışa, Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kadir Çelik, Malatya Girişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kavuk, Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, MAFSAD Başkanı İnan Orhan ile fotoğrafseverler de katıldı.