ELAZIĞ (AA) - Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit edilen Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın görev yeri olan Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Zorluoğlu'nu, İl Jandarma Komando Tabur Komutanlığına gelişinde İl Jandarma Alay Komutanı Özay Eryürek, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül ve Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Okan Kibar karşıladı.

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı tören mangasını selamlayan Vali Zorluoğlu, burada askerlere yaptığı konuşmada, şehit Yüzbaşı Oğuzcan’ı buradan bir kere daha rahmetle ve minnetle yad ettiğini ifade etti.

Zorluoğlu, "Kahraman evlatlarım, sizleri yakından takip ediyor ve göreviniz sırasındaki kahramanlıklarınızı ve cesaretinizi bu ülkenin, bu milletin bölünmez bütünlüğü için yaptığınız özverili çalışmaları, operasyonları memnuniyetle müşahede ediyorum. Sizlere valiniz olarak çok teşekkür ediyorum ve milletimizin de gönlünde jandarmanın, komandonun operasyonel faaliyetlerine canla başla mücadele eden personelimizin ayrı bir yeri olduğunu bilmenizi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Devletin, hükümetin ve kendilerinin bu sene terörü tasfiye etme kararlılığının tam olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

"Kahraman evlatlarım, terörle mücadelede çok önemli bir noktaya geldik. Allah’ın izniyle devletimizin, hükümetimizin sağladığı imkanlarla ve sizlerin gayretli mücadelesi ile inşallah bu yıl ülkemizin uzun yıllardan beri başına bela olan terör örgütünü mutlaka tasfiye edeceğiz. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin kararlılığı tamdır. İnşallah ümit ediyoruz ve buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Sene sonu gelmeden Allah’ın izni ile dağlarımızda, köylerimizde, kasabalarımızda ve şehirlerimizde bir tek terör unsuru kalmayacaktır."

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı şeref defterini imzalayan Vali Zorluoğlu, daha sonra tabur komutanı Binbaşı Kibar’dan personelin durumu ve genel asayiş tedbirleriyle ilgili brifing aldı.