İSTANBUL (AA) - AB Erasmus Plus Mesleki Eğitim Ortaklık Projesi "The Teaching Improvement Partnership Project" (TIP) kapsamında İstanbul'da bulunan yabancı öğretmen ve eğitim danışmanları, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarette, aralarında İngiltere, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İrlanda'dan eğitimcilerin olduğu grubu, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan karşıladı.

Altınalan, eğitimcilere AA'nın çalışmaları ve kurumsal yapısı hakkında bilgi vererek, "Biz haberleri teyit etmeden asla vermeyiz. Bu durum Anadolu Ajansı'nın kuruluşundan bu yana böyledir. Mesela bizim haberlerimiz mahkemelerde delil kabul edilir, tarihi vesika niteliği taşır." dedi.

AA'nın birçok olayın dünya gündeminde yer almasını sağlayan bir ajans olduğuna işaret eden Altınalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yaparken de muhabirlerimiz hayatını kaybetti, yaralandı. En son Afrin operasyonununda bir arkadaşımız yaralandı. Günde ortalama bin 600 haber, 2 bin 300 fotoğraf yayınlıyoruz. Yine günde 15 canlı yayın yapıyoruz. Şu anda haberlerimizi 13 dilde yapıyoruz. Dünyada Makedonca tek yayın yapan uluslararası haber ajansıyız. Hırvatça, Sırpça, Kürtçe, Arnavutça, Endonezya dilinde dünyada tek yayın yapan uluslararası haber ajansıyız. Bugün Türkiye'deki ulusal gazetelerde yer alan fotoğrafların yüzde 63'ü, haberlerin de yüzde 40'ı Anadolu Ajansı'ndan alınır."

Hüseyin Altınalan, eğitim danışmanlarıyla öğretmenleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirerek, sözlerini tamamladı.

Projenin İstanbul Koordinatörü Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Aşır Gül de çalışmanın okullarının ev sahipliğinde gerçekleştiğini dile getirerek, "Yaklaşık 1 hafta sürece çalışmamız kapsamında misafirlerimize öğrencilerimizin muhtemel olarak staj yapabilecekleri yerleri gösteriyoruz. Bu anlamda da Anadolu Ajansı bizim için güzel için önemli." diye konuştu.