Yalova'daki Teknikerlere seslenen Hilal Coşkun "Teknikerler Birliği Genel Merkezi’mizin 8. Olağan Genel Kurulu 21 Mayıs 2017 Pazar günü Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerin katılımı ile gerçekleşti. Başta Sn. Genel Başkanımız Ertan Kılıç olmak üzere yeni seçilen Genel Merkez üyelerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Genel Başkanımızın 30 yıldır bıkmadan, usanmadan, yorulmadan Tekniker meslektaşlarımız için hak arayışı Genel Kurul salonunu dolduran hazirun tarafından ayakta alkışlandı. Teknikerler Birliği ailesi olarak Ülkemize hizmet coşkusu Şube ve Temsilcilik kuruluşları ile dalga dalga yayılmaktadır.

İl Temsilcisi olarak Yalova’yı iyi biçimde kürsüde ifade ettiğimi söyleyebilirim. Teknikerler; Ülkemizin Üniversiteleri bünyesinde yer alan Meslek Yüksek Okullarının Teknik Programlarından mezun olmaktadırlar. Bu güne kadar Ülkemizde üniversiteler bünyesinde yer alan MYO’lardan 1.000.000’un üzerinde Tekniker mezun edilmiştir. Meslektaşlarımızın mesleki sorunları, Meslek Yüksek Okullarının kurulduğu 1943 yılından bugüne artarak devam etmektedir. 1943’den beri Siyasilerin bir türlü çözüm üretemediği teknikerlerin sorunları her geçen gün büyüyor ve haklarımız bir bir ellerimizden alınıyor. Sayıları milyonu aşmış teknikerlerin neredeyse tamamına (%90 ) yakını, yasal yetersizlikler ve engeller nedeni ile mesleklerini icra edememekte ve çok farklı alanlarda çalışarak yaşamlarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar. Sorunlarımızın çözümlenmesini oturduğumuz yerden beklemek iyimserlik olur.

Teknikerlerin sorunlarını dile getirmek ve Yöneticilerimizi sorunlarımızın çözümüne zorlamak yine teknikerlere düşüyor. Bu konuda meslektaşlarımızın Teknikerler Birliği’ne üye olması ve yasal her alanda sesini yükseltmesi gerekiyor. T.B.M.M’de ve yerel yönetimlerde temsil edilmesi gerekiyor. Teknikerlere; Yardımcı olmak, ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın mücadelemiz vazgeçilemez hakkımız olan "TÜRKİYE TEKNİKER ODALARI BİRLİĞİ" kuruluncaya değin artarak devam edecektir. Sonuç olarak; Sn. Cumhurbaşkanımızdan ve Sn. Başbakanımızdan taleplerimiz;

1 – “TÜRKİYE TEKNİKER ODALARI BİRLİĞİ” mutlaka kurulmalıdır.

2 – 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve eki yönetmeliklerinde mühendislerin istihdam alanlarında, teknikerlere de yetki verilmeli, istihdamı zorunlu tutulmalıdır.

3 – 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve eki yönetmeliklerinde mühendislerin istihdam alanlarında, teknikerlere de yetki verilmeli, istihdamı zorunlu tutulmalıdır.

4 – 3194 Sayılı İmar Kanunu ve eki yönetmeliklerde, mühendislerin istihdam alanlarında, teknikerlerin de, her branşa özgü istihdamı zorunlu tutulmalı, Yapılarda şantiye şefliği hakkı tekrar verilmelidir.

5 – 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda Ve Yem Kanunu ve eki yönetmeliklerde mühendislerin istihdam alanlarında, teknikerlere de yetki verilmeli, istihdamı zorunlu tutulmalıdır.

6 – 5627 Enerji Verimliliği Kanunu ve eki yönetmeliklerde, mühendislerin istihdam alanlarında, teknikerlerin de, her branşa özgü istihdamı zorunlu tutulmalı, Yapılarda enerji uzmanlığı hakkı verilmelidir.

7 – Madem ki; Alınan eğitim ölçü aracıdır, M.Y.O. mezunlarının da fakülte mezunları gibi, askerlik görev süresinde orta öğretim ve ilköğretim almışlardan farkı olmalı, askerlik süresi Teknikerler için 9 ay olmalıdır.

8 – Müteşebbis teknikerlere, yanlarında tekniker ve teknisyen istihdam etmeleri kaydıyla 300.000. TL hibe 700.000 TL’ye kadar da 20 yıl vadeli faizsiz finansal kredi verilmelidir. Yalova’da yaşayan tüm branşlardaki meslektaşlarıma sesleniyorum, İlimizde Teknikerler Birliği Yalova Şubemizi birlikte kuralım, Yalova’mıza yakışır hizmetlerde bulunalım."dedi