ESKİŞEHİR (AA) - Yamaç paraşütünde, Türkiye Hedef Şampiyonası Süper Finali tamamlandı.

Türk Hava Kurumu (THK) İnönü Tesisleri'nde, 52 yamaç paraşütü pilotunun katıldığı şampiyona sonunda, 1. etap, 2. etap ve finalde en az ceza puanı alan pilotlar arasından Yamaç Paraşütü Milli Takımı oluşturuldu.

Şampiyonada, Mustafa Üri, Kerem Dinçer, Emre Aktepe, Ali Zaimoğlu ile Çağrı Çelik milli takıma seçildi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 52 sporcunun yer aldığı şampiyonanın 1. etabının Alanya, 2. etabının Erzincan, 3. etabının KKTC'de ve finalin de Eskişehir'in İnönü ilçesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Dereceye giren sporculardan oluşturulan milli takımın Avrupa ve dünya şampiyonasına katılacağını ifade eden Atılgan, şunları söyledi:

"Türk Hava Kurumu 1929'dan beri Uluslararası Havacılık Federasyonunun (FAI) Türkiye'deki tek otoritesi, yani milli otorite. Bu yarışmaların tamamı, FAI yıllık faaliyetleri ve yarışmaları kapsamında yapılan yarışmalar. Biz bu yarışmaların tamamını aynı zamanda FAI'ya bildiriyoruz ve onlar da takip ediyor. Dünya Hava Oyunları, havacılık sporları alanında önemli bir aktivite. Bunun ilkini biz, 1997'de gerçekleştirdik. İlk dünya hava oyunlarını yapan kurum THK. Çok büyük ses getirdi. O günden bugüne kadar çok gelişti, değişik branşlar oluştu. Bazı branşlar iptal oldu, yeni branşlar ilave oldu. Tekrar buna aday olduk."

THK'nin dışında başka aday ülkelerin de bulunduğuna işaret eden Atılgan, "Federasyonun genel başkanı geçtiğimiz ay içinde Türkiye'ye geldi ve bizim altyapımızı kontrol ettiler. Hava oyunlarının planlanmasının en önemli kişileri geldi. Onlar İnönü, Ankara, İzmir Selçuk ve Antalya'daki tesislerimiz ve üniversitemizi gezdiler. Geçtiğimiz günlerde Ankara'ya teknik bir heyet geldi, incelemelerde bulunuyorlar. Heyet hazırladığı raporu bu ay sonu Lozan'da yapılacak toplantıda görüşecekler." şeklinde konuştu.


- "Adaylık konusunda çok önemli mesafeler kaydedildi"


Buradaki toplantının ardından kararın açıklanacağını anlatan Atılgan, şöyle konuştu:

"FAI tarafından düzenlenecek 2020 Dünya Hava Oyunları'nın ev sahipliğine aday olduk. Şansı en yüksek ve en ciddi adaylardan biriyiz. Bizim altyapımız belki de en iyisi. Bu tesisler Mustafa Kemal Atatürk'ün 'İstikbal göklerdedir' hedefi ile kurulan tessiler ve dünyada eşi benzeri olmayan bir kurum THK. Biz, FAI'nın üyesiyiz ama FAI'nın tamamını topladığınız zaman THK kadar etmez. Yarısı kadar eder belki. Adaylık konusunda çok önemli mesafeler kaydedildi."