İSTANBUL (AA) - Yapı Kredi, önde gelen finans yayınlarından Global Finance tarafından "Dünyanın En Yenilikçi Dijital Bankası" seçildi.

Yapı Kredi açıklamasına göre, banka, Global Finance tarafından "Dünyanın En Yenilikçi Dijital Bankası" ödülüne layık görüldü. Bankanın kurumsal dijital kanalları da Global Finance'nin "Dünyanın En İyi Kurumsal Site Tasarımı" ödülünü kazandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi Faik Açıkalın, Global Finance tarafından bu yıl ayrıca, bölgesel değerlendirmede "Avrupa'nın En İnovatif Dijital Bankası" seçildiklerini anımsattı.

Geleceğin bankacılık dünyasını kuracak ürün ve hizmetleri bugünden tasarladıklarını belirten Açıkalın, Yapı Kredi olarak daima geleceğin teknoloji ile şekilleneceği bilinciyle hareket ettiklerini vurguladı.

Açıkalın, dijital bankacılığın geleceğini inşa ettiklerini, vizyonlarının, "insan hayatına değer katan, insanı odak noktasına alan teknolojiler üretmek" olduğunu dile getirdi.

Son 1 yılda müşteri sayılarının, dijital bankacılıkta yüzde 35, mobil bankacılıkta ise yüzde 56 arttığına işaret eden Açıkalın, şunları kaydetti:

"Avrupa'da ilk olma özelliği taşıyan Göz-ID uygulamasının ise 1 yıldan kısa sürede 5,5 milyon kez kullanıldığını hatırlatmak isterim. Yapı Kredi Mobil'e entegre ettiğimiz ATM'ye dokunmadan QR kod ile para çekme özelliğiyle de yaklaşık 4 milyon işlem gerçekleştirildi.

Dijital müşterilerimizin içinde mobil bankacılık kullanım oranımız Eylül 2017 itibarıyla yüzde 85'e ulaştı. Aktif dijital müşterimiz olan her 7 kullanıcının 6'sı mobil bankacılık hizmetlerimizi kullanıyor. Bunun yanında, nakit dışı işlemlerde dijital kanallarımızın payı yüzde 94'e yükseldi. Hem bu rakamsal sonuçlar hem de aldığımız tüm bu iddialı ödüller sektörde ne kadar doğru bir noktaya önderlik ettiğimizi bize daha iyi anlatıyor."

Faik Açıkalın, dijital bankacılığa olan yatırımları neticesinde sundukları ürün ve hizmetlerin müşteriler tarafından takdir edilmesi ile layık görüldükleri ödüllerin, kendilerine motivasyon sağladığını belirterek, Avrupa'dan sonra dünyanın da en yenilikçi dijital bankası olarak seçilmesinden gurur duyduklarını ifade etti.