İSTANBUL (AA) - Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Celal Koçer, Yapıen İnşaat'ın, son 7 yılda toplam 150 milyon liralık bir yatırımı hayata geçirdiğini belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşaat sanayisinde hacmimizi artırarak 500 milyon liralık bir yatırım seviyesine ulaşmayı hedefledik" dedi.

Koçer tarafından yapılan yazılı açıklamada, mühendislik konusunda ilerlemeyi planladıklarını ve bugüne kadar 50'ye yakın farklı nitelik ve büyüklükte proje teslim ettiklerini ifade etti.

Projelerin büyük bir kısmını son 7 sene içerisinde gerçekleştirdiklerini, bunların rakamsal değerinin 150 milyon lirayı bulduğunu aktaran Koçer, şunları kaydetti:

"Öncelikle firmalarımızı yapı endüstrisinde kalıcı ve tercih edilir bir konuma getirmek için gayret ediyoruz. İnşaat ve turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer almak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşaat sanayisinde hacmimizi artırarak 500 milyon liralık bir yatırım seviyesine ulaşmayı hedefledik.

Buna göre kendimizi mühendislik konusunda geliştiriyoruz. Yapıen aslında bir grup şirketi. 50 yıllık bir ticari geçmişi olan ailemizin farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerimiz bulunuyor. Biz ikinci kuşak olarak Yapıen İnşaat’ı geliştirerek güçlü bir şirket haline getirmek ve bu sektöre bağlı kollarda büyümek istiyoruz."


- Yurt dışında proje geliştirecek


Yapıen İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Koçer, yurt dışına açılmayı da hedefleri arasına aldıklarını dile getirerek, hem sektörel varlıklarını hem de Türkiye'yi temsil etmek amacıyla arayış içerisinde olduklarını vurguladı.

Yurt dışı yatırımlarında ilk adım olarak Bosna Hersek'te bir gençlik merkezi inşa etmeye başladıklarını belirten Koçer, ayrıca başka teklifler de olduğunu ve konuyu değerlendirdiklerini ifade etti.

Koçer, Türkiye'nin birçok şehrinde edindikleri deneyimlerini "Bostancı Deluxe" ile İstanbul'a taşıdıklarını anımsatarak, "Ayrıca turizm tesisleri, fabrikalar, endüstriyel tesisler, su arıtma tesisleri, kentsel altyapı projelerinde yer alıyoruz. Antalya, Yalova, Kocaeli, Giresun ve Bayburt'ta da işler yürütüyoruz. 13 projeye aynı anda devam ediyoruz. Bundan sonra konut sektöründe de açılım yapma düşüncesindeyiz. İstanbul projemiz 'Bostancı Deluxe' ise bizim İstanbul'la tanışma ve prestij projemiz olacak" değerlendirmesinde bulundu.