İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Ampute futbolla adeta hayata yeniden bağlanan İzmir Büyükşehir Belediyesporun oyuncuları Gökhan Katrancıoğlu ve Erdi Arslan, yaşam öyküleriyle dikkat çekiyor.

Henüz 4 yaşında geçirdiği trafik kazasında sağ ayağını kaybeden Gökhan ve doğuştan sağ kolu olmayan Erdi'nin hayatı, sporla değişti.

Eskiden PlayStation'da futbol oynayarak kendini avutan Gökhan ve önceden çekingen biri olan Erdi, ampute futbolla hem özgüven kazandı hem de önemli başarılara imza attı.

İzmir Büyükşehir Belediyesporun ampute takımında forma giyen ikiliden Gökhan Katrancıoğlu, 8 yıl önce ampute futbolla tanışmasından bu yana hem sosyal hayatın içinde aktif olarak yer almaya başladı hem de başarılı performansıyla milli takıma kadar yükselmeyi başardı.

Ampute futbolla 3 yıldır uğraşan Erdi Arslan da takım arkadaşı Gökhan gibi sporla hayatı olumlu yönde değişen isimlerden biri. Geç başlamasına rağmen hayatı sporla değişen Erdi, takımının gözde isimleri arasında yer alıyor.

Geride kalan sezonda rakip fileleri 40 kez havalandırarak gol krallığına ulaşan Gökhan ve kalesini gole kapatan kaleci Erdi, İzmir Büyükşehir Belediyesporun Ampute Futbol 1. Ligi'nden Süper Lig'e çıkmasında büyük pay sahibi oldu.

Sporla adeta hayata yeniden bağlanan Gökhan Katrancıoğlu ve Erdi Aslan, spora başlamalarını, sporun hayatlarına etkisini ve ligde elde ettikleri başarıyı AA muhabirine anlattı.

Sağ ayağını 4 yaşında trafik kazası sonucu kaybettiğini belirten Gökhan, dijital oyun olarak hayatında var olan futbola başlamasını şöyle anlattı:

"Ampute futbola bir arkadaşım vasıtasıyla başladım. 93 kilo ile başladım. Futbolu hep PlayStation'la kendimi avutarak oynuyordum çünkü oynamayacağımı düşünüyordum. Sahaya çıktıktan sonra her şey benim adıma çok değişti. Müthiş bir özveri gösterdim, kilo verdim, kendimi geliştirdim. Tek ayakla futbol oynamak hem gerçekten çok zor hem de çok zevkli."

"Kimseye muhtaç değilim"

Gökhan, futbolun, sporun kendine olan güvenini artırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Futbol oynuyorum, arabamı kullanıyorum, çalışıyorum, hiç kimseye muhtaç değilim fakat bazı engelli insanlar kendilerini hayata atamıyorlar. Engelli arkadaşlar yanımıza geldiğinde hayatları değişiyor. Ben şortla gezmezdim, milli takıma gittim, hocamız dedi ki 'Herkes şort giyecek', herkes giydiği için ben de giydim. Şimdi spor salonuna şortla gidiyorum. Bakış açısı umrumda değil. Tanımadığım insanlar bile bana 'Ağabey seni çok özveriyle izliyorum, sen benden daha iyi çalışıyorsun' diyor."

"Müthiş bir mücadele örneği gösterdik"

Attığı gollerle takımlarının Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynayan Gökhan, elde ettikleri başarıya ilişkin de müthiş bir mücadele örneği gösterdiklerini, 91 gol attıkları sezon boyunca hiç yenilmediklerini ve kalelerinde gol görmediklerini söyledi.

Tüm takım arkadaşlarına teşekkür eden Gökhan, "Güzel bir başarı elde ettik. Artık bunu taçlandırmak için daha iyi çalışıp aynı hataya düşmeden ligde kalıcı olmak istiyoruz. İnşallah daha başarılı olacağımız günler gelir. Ampute futbolda başka bir takımın 91 gol atıp kalesini gole kapattığı bir sezon hatırlamıyorum." dedi.

Ampute futbola geç başlamaktan dertli

Kaleci Erdi Arslan da kalesini gole kapattığı sezonda Süper Lig'e yükseldikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Süper Lig'e çıkma başarısının kendisi için sürpriz olmadığını belirten Erdi, hiç gol yememeyi ise beklemediğini dile getirdi.

Erdi, ampute futbola 3 yıl önce antrenörleri Murat Bahar sayesinde başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sosyalleşme yönünden çok iyi oldu, daha önce sporla uğraşmıştım, Altay Spor Okuluna gidiyordum. Engelim nedeniyle profesyonel olarak yapamıyordum bu sporu. Aslında oyunda da yetenekliyim ama burada kaleci olarak görev yapıyorum. Amatör takımdan de beni çağırıyorlardı ama kabul etmedim. Ampute futbol için geç kaldığımı çok düşünüyorum. Benim en büyük zaafım bu, 3 yılda buraya kadar geldim, eğer 5 sene önce başlasaydım çok farklı olurdu diye düşünüyorum."

Sporun kendisine özgüven getirdiğini aktaran Erdi, "Burada engelli ailelere büyük görev düşüyor. Bu spora başladım, birçok şeyi aştım. Eskiden bir yere gittiğimde çekiniyordum kolumdan dolayı, şimdi onu bile düşünmüyorum, gidiyorum rahat rahat hareket ediyorum. Bir de üstüne spor, yarışma katınca insana güven geliyor." dedi.