Tüm yurtta olduğu gibi Erzincan’da da 183 okulda 43 bin 304 öğrenci 2 bin 360 öğretmen yarıyıl tatiline başladı.

 

2011-2012 eğitim öğretiminin yarı yıl tatili başladı. Mustafa Doğan Anadolu Lisesinde okulların tatili ve isminin değiştirilmesi ile ilgili bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili İbrahim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Milli Eğitil Müdürü Halil Ecevit ve davetliler katıldı. Van Depreminde hayatını kaybeden Mustafa Doğan’ın isminin okula verilme töreninin ardından karne törenine geçildi. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit “ 2011-2012 eğitim öğretim yılının yarı yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 43 bin öğrencimiz karne alacaklar. Karnemiz ne olursa olsun öğrencilerimiz yanında olduğumuzu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü bu karne hepimizin karnesidir. Öğrencilerimiz velilerimizin ve bizlerin karnesidir. Karnede ne gelirse öğrencilerimizi desteklememiz gerekiyor. Sevgiler öğrencilerimizden tatillerinde dinlenmelerini ve bu arada kitap okumalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

  Ardından kürsüye gelen Vali Vekili Abdullah Çiftçi “ 2011-2012 eğitim öğretim yılının yarı yıl karne dönemi öğrencilerin kendilerini muhasebeye çekeceği bir dönem olacak. Başarılı olanların sevineceği, tatil yapacağı ve notlarının düşük olanların kendilerin çek edeceği bir dönem olacaktır. Başarılı ve başarısızlığı sadece notlarıyla ilgili değil. Velilerden rica ediyorum başarısız öğrencilerine kötü davranışlarda bulunmasınlar. Burada başarıda varsa başarısızlıkta varsa hepimizindir. Öğretmenden, öğrencisine ve velilere kadar başarısızlık varsa birlikte aşınmalı. Ortada bir başarı varsa da onu beraber paylaşalım” dedi.   

Ardından Vali Vekili Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Belediye Başkan Vekili İbrahim Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel öğrencilere karnelerini ve başarı belgelerini verdiler.