Dünya kadınlar günü münasebetiyle ilgili olarak Erzincan Valisi Selman Yenigün “ Ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip, şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru olarak daima özverinin, sevginin kaynağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; Türk Kadınına birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiş, O'nun önderliğinde kadınlarımız hak ve özgürlük mücadelesinde erken yol kat etmiş, yaşamın her alanında kendisini göstermeye başlamıştır. Türk Kadını Cumhuriyetimizin kurulması, İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kamu ve özel sektör yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarında, üretimde, eğitimden bilime, sanattan ekonomik alana, siyasetten kamu yönetimine kadar kısaca yaşamın her alanında başarı ile yerini almıştır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır. Bu konuda devletimizin yanı sıra, kadın örgütlerinin, diğer sivil toplum kuruluşlarının ve basın yayın organlarının gayretleri büyük önem taşımaktadır. Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarının azaltılması ile kadınlarımızın üretime katılmaları yönünde çalışmalar devam etmektedir. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, sağlık, başarı ve huzurlu günler dilerim” diye konuştu.

Dünya Kadınlar Günü ile ilgili Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle “ Kadın anamız ve varlık sebebimiz olarak çok büyük bir değer ifade  eden kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Nüfusumuzun yarısını temsil eden kadınlarımızın merhamet, nezaket, estetik ve sevgi eli dünyaya daha bir güzellik ve yaşanırlılık katmaktadır. Dünyanın çeşitli yerlerinde, özellikle Ortadoğu’da, Suriye’de ve Filistin’de evlatları katledilen anaların acısını paylaşırken, yapılan katliamlara dur diyemeyen insanlık, büyük bir vebal altındadır. Suriye’deki anaların gözyaşlarının dinmesi konusunda, gerekenin yapılması konusunda bütün dünya devletlerine çağrı yapıyor ve uyarıyoruz. Akan kan dursun .Dünya kadınlar gününde analar artık ağlamasın. Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış, bir dünya  elbetteki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bu günlerden  çok daha güzel yarınlar vaat etmektedir.  Peygamber efendimizin kız çocuklarıyla ilgili uygulamaları, dinimizin kadınlarımıza ve analarımıza verdiği değer,  Türk örf adet ve geleneklerimizde Hakanların yanındaki en yüce makamın hatunlara verilmesi, onların hayatımızdaki önemin bir ifadesidir. Kadına karşı ayrımcılık , ırkçılıktan daha kötü, daha tehlikeli ilkeli bir anlayıştır” dedi.

CHP Milletvekili Dr. Muharrem ışık “ Kadınlarımız, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte yaşamın her alanında daha çok yer almaya başlamış, çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte ülkemizin gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarılmasında büyük başarılar sağlamışlardır. Genç Türkiye Cumhuriyeti büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kamu ve özel hukuk alanlarında gerçekleştirdiği devrimlerle, kadının toplumdaki statüsünü erkeklerle eşitleme girişimini başlatan öncü devletlerarasında yer almış, böylece Türk kadını, çağına göre son derece ileri haklar elde etmiştir. Cumhuriyetin ilanından sonra Cumhuriyet Halk Partisi kadroları ülkemizin ufkunu genişletme yönünde ilerici adımlar atmışlardır. Kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkı tanınarak siyasette temsil hakkı verilmiştir. Cinsiyet ayrımının olmadığı bir dünyada, insanların eşit, kardeşçe ve barış içinde yaşayabilmeleri umuduyla, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” diye konuştu.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır “ Bu gün, kadınların toplum içerisinde sahip olması gereken ancak bir türlü istenilen seviyeye çıkarılamayan statülerinin, yarının aydınlık ve kalkınmış Türkiye’sinde ihtiyaç duyulan noktaya gelebilmesi için toplumumuz adına göstermemiz gereken hassasiyetin sembolüdür. Bu gün kadının, üreten, düşünen, çalışan sorumluluk paylaşan ve yetki alan bir konuma getirilmesinin temini ve erkekle aynı haklara ve eşit şartlara sahip olmasının tesisi için, bir vesiledir. Kadınlara eşit haklar verilmesi, dünya barışını tesis eder. Eğitimli ve kültürlü kadın eğitimli ve kültürlü nesiller demektir. Gelişmiş ve daha müreffeh bir Türkiye için kadının yönetimde ve sosyal hayatta daha aktif roller üstlenmesi kesinlikle temin edilmelidir. Sürdürülebilir kalkınma için üretken toplum içindeki üretken kadının rolü büyüktür.  Kadınlarımız adına daha güzel yarınlar ve çok mutlu bir gelecek temennisi ile bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ;” Toplumların varlığı da, geleceği de kadınlarla mümkündür. Kadınların ihmal edildiği ya da kadınların ihmal ettiği toplumlar, sağlıksız ve niteliksiz olmaya mahkûmdur. Kısacası, hayatın kaliteli olabilmesinin yolu, kadının varlığının etkinliğinden ve katılımcılığından geçmektedir. Kendi medeniyetine yabancılaşıp, ruh kökünü kaybetmiş olanların yıllardır ülkemizde kadınları ayrıştırarak, bazen doğrudan bazen de kadınlara kadın eliyle uyguladığı zulümler hafızalarda derin izler bırakmıştır. Kadının toplumdaki varlığı, niteliğiyle doğrudan orantılıdır. Niteliğin yolu ise eğitimden geçmektedir. Ülkemizde kadınlar arası ayrımcılık yaparak, yıllardır kılık kıyafet üzerinden yapılan baskı ve dayatmalar, kadının sosyal hayatta aktif olarak yer almasının önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Başta kadın eğitim çalışanları olmak üzere bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, sorunlarının çözümüne vesile olması temennisiyle kutluyoruz” dedi.

            Birlik Habersen İl Başkanı Dursun Karaağaç, "Öncelikle bilmemiz gereken, kadının erkekler ile eşit varlıklar olarak toplumuzda yerini alması uygarlık yolunda kaydedeceğimiz bir aşamadır, Ülkemizde kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalarda gelmiş olduğumuz nokta sevindiricidir. Çağdaşlaşma yolundaki uzun yürüyüşünde hedefe en yakın olan Türk kadınının bunu fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. İlke ve inkılapları ile bize rehber olan Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için hepimiz gayret göstermeliyiz. Biz de Birlik Haber Sen ailesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara olan desteğimizi sürdürüyoruz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarız " dedi.