İddiaya göre, kolundaki bilezikleri almak isteyen iki hırsızlık zanlısı ile boğuşmaya başlayan B.'nin imdadına bağırışmaları duyan komşuları yetişti. Komşuların geldiğini gören iki hırsızlık zanlısı, apartmanın içinden değil de balkondan atlayarak kaçmaya çalıştı.
3. kattaki evin balkonundan aşağı atlayan iki kişi yaralandı. Baygın olarak 2 kişinin yerde yattığını gören komşular polis ve 112 Hızır Acil'i telefonla aradı.
112 ile birlikte polisin geldiği Mengüceli Mahallesinde balkondan atlayan kişilerin önceden de hırsızlık sabıkası olan iki kız kardeş olduğu ve B. ile aynı apartmanda ikamet ettikleri öğrenildi. Hırsızlık zanlılarının ellerine taktıkları boş eldiven, ayaklarındaki terlik ve yüzlerini kapattıkları başörtülere ise polis el koydu.
Hırsızlık Zanlısı E.M ile kız kardeşi P.M. ve darp sebebiyle yaralanan R. B. 112 Acil ile Erzincan devlet hastanesine kaldırıldı. R.B’nin 72 yaşındaki eşi Raif Bingöl ise bakkala gitmek için evden çıktığını, eve geri geldiğinde ise eşinin kapının önünde ağzı burnu kanlar içerisinde yatarken bulduğunu söyledi.