Erzincan’da uzun süredir beklenen kar yoğun bir şekilde yağdı. Kent merkezinde gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. 368 köy yolu ulaşıma kapanırken şehirler arası yollarda zaman zaman durma noktasına geldi.  

 

 

Sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar 10 santimetreyi geçen karla karşılaştı ve ulaşımda zor anlar yaşadılar. Kentin beyaza büründüğü etkili kar yağışı ile birlikte, Erzincan Belediyesine ait karla mücadele ekipleri kaldırımlarda karla mücadele çalışması yaptı. Erzincan Belediyesi Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı 20 personel, 3 tuzlama traktörü, 4 kamyon, 3 greyder ve 4 kepçe ile çalışmaları yürütüyor. Ayrıca Belediye Temizlik işleri Müdürlüğüne bağlı bir küçük kepçe ve 30 personel kaldırım temizleme çalışmalarına sabah erken saatlerden itibaren başladı. Toplam 50 kişilik ekip, 15 araçla şehir merkezinde yolların trafiğe açık kalmasını sağlıyor. Toplu taşıma araçları güzergahlarının ve ana arterlerin öncelikle trafiğe açık tutulmasına çaba gösterildiğinin ifade edildiği açıklamada ayrıca şehir merkezinde trafiğe kapalı yol bulunmadığı belirtildi.

Park ve bahçeler kışın güzelliğine bürünürken, kar yağışını fırsat bilen çocuklar, kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Kimileri kar altında bisiklet sürerken, kimileride kar altında kalan araçlarını temizledi. Erzincanlılar yağan kara çok sevindiklerini belirterek, çocukları ile birlikte eğlenceli dakikalar geçirdiklerini söyledi. Çocuklar ise karı fırsat bilerek gönüllerince eğlendi.

Öte yandan uluslar arası karayolları Erzincan-Sivas E-80 karayolunun Sakaltutan ve Kızıldağ, Erzincan-Gümüşhane D-100 karayolunun Pösge Dağı mevkisinde kara yollarına ait araçlar, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Trafik ekipleri ise yola çıkan vatandaşları, zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamaları noktasında uyarıyor.

 

Erzincan’da 368 köy yolu kapandı

Erzincan’da ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı ile birlikte çok sayıda köy yolu araç trafiğine kapandı. Kar yağışı ve tipi sebebiyle kapanan 368 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birliği Ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Uluslar arası karayollarında ise Karayollarına bağlı ekipler, karla mücadelesini sürdürüyor.

            Erzincan ve ilçelerinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı sebebiyle bir çok köy yolu ulaşıma kapandı. Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait 7 ekip, kapalı durumda bulunan 368 köy yolunda 2 bin 137 kilometre karla mücadele çalışması yapıyor. Özellikle Erzincan’ın ilçelerinde etkili olan yoğun kar ve tipi sebebiyle, Erzincan merkezde 25, Çayırlı ilçesinde 50, Kemah ilçesinde 50, Kemaliye ilçesinde 40, İliç ilçesinde 40, Otlukbeli ilçesinde 8, Refahiye ilçesinde 80, Tercan ilçesinde 60 ve Üzümlü ilçesinde 15 köy yolu ulaşıma kapalı.

            Kapanan köy yollarının açılması için Köylere Hizmet Götürme Birliğinden oluşan 7 ekip, 14 greyder, 3 dozer, 6 bıçaklı kamyon ve 3 kar püskürme aracı çalışmalarını sürdürüyor.