Erzincan Adalet Sarayı önünde düzenlenen törende Akdemir'in arkadaşları ve konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir gözyaşlarına hakim olamadılar. Törene Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Oğuz Dik, Baro Başkanı Cemalettin Özer ve Adalet Sarayı personeli ile Şenay Akdemir'in ailesi katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Aldemir, konuşması sırasında duygularına hakim olamayarak ağladı. Başsavcı Aldemir, şunları söyledi: "Mesleğimin bu kadar çok uzun sürecinde en zor zamanımı şu anda yaşıyorum. Gerçekten yüreğimiz yandı. Adliyemize ateş düştü. Şenay Akdemir'in bu şekilde öldürülmesi bizi çok üzdü. Buradan Türkiye'ye seslenmek istiyorum. Artık kızlarımıza, kadınlarımıza, annelerimize, kız çocuklarımıza şiddet, ne olur feryat ediyoruz, artık son bulsun. İnşallah son olur bu. Şenay Akdemir, benim de soyismim Aldemir'di. Her zaman bana da takılırdı. 'Savcı Bey, benim de soyismim Aldemir' derdi. Ben kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bunların müsebbibi olan şu anda yakalandı. Devletimiz gerekli cezasını da verecek. İnşallah bu son olur. Annemize, ailesine, çocuklarına, kardeşine başsağlığı diliyorum. İki tane yetim kızımız kaldı. Biz adliye olarak bu iki kız çocuğumuzun her zaman yanında olacağız. Annesinin yerini dolduramayız ama biz o şefkati de onlara göstermeye her zaman hazırız."

Şenay Akdemir'in cenazesi Erzincan Adalet Sarayı önünde düzenlenen törenin ardından Geçit Beldesi Cemevi'ne götürüldü. Cemevinde kılınan cenaze namazının ardından Şenay Akdemir'in cenazesi cenaze namazına katılan kadınlar tarafından taşınarak Geçit beldesi mezarlığında toprağa verildi.

Olay, 11 Aralık'ta Erzincan çevre yolu Gümüşhane kavşağı yakınlarında meydana gelmişti. Erzincan Adliyesi'nde katibe olarak çalışan Şenay Akdemir (35), mesai çıkışı sonrasına evine gitmeyince yakınları, emniyet güçlerine kayıp bilgisinde bulunmuştu. Yapılan çalışmanın ardından daha önceden de sabıkası bulunan C.B. tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü ve Erzincan-Sivas yolu üzerinde bulunan Gümüşhane kavşağına yakın bir yere bırakıldığı ortaya çıkmıştı.