Ramazan Bayramı tarihi merak ediliyor. Ramazan ayının sonunda kutlanacak bayramda vatandaşlar tatil planlarını gerçekleştirmek istiyor. Yıl boyunca çalışan vatandaşlar hem bayramı, hem de sıcak yaz günlerini dinlenerek geçirmek istiyor. Ramazan Bayramı tatili kaç gün, sorusuna yanıt bulmak isteyen vatandaşlar bu bilgiye göre şehir dışında tatil yapıp yapmayacağının kararını verecek. Haberimizden Ramazan Bayramı ne zaman sorusuna yanıt bulabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı ne zaman başlyacak sorusu gün içinde sıklıkla cevap aranan sorulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak ve Ramazan Bayramı’nda kaç gün tatil olacak diye soranlar için cevaplar şu şekilde; 25 Haziran Pazar günü bayram başlayacak ve 27 Haziran Salı günü bayram üçüncü günüyle sonlanacak. Bayramın ilk gününün pazar gününe denk gelmesi nedeniyle birçok tatilci hayal kırıklığına uğradı. Ramazan Bayramı tatilinin resmi bir açıklama olmasa da 3 gün olması bekleniyor.

BAKANLAR KURULU AÇIKLAMASI YOK

Bayram tatili 9 gün mü olacak sorusuyla ilgili henüz açıklanan bir karar yok. Bu yıl bayram 25 - 26 ve 27 Haziran tarihleri arasında denk geliyor. Gün olarak ise Pazar - Pazartesi ve Salı'ya denk geliyor. Peki o üç gün hafta sonu tatiliyle birleştirilecek mi? 
Marmaris’teki turizmci ve esnaf, 24-27 Haziran tarihleri arasındaki 4 günlük Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması için iktidara çağrıda bulundu. Çağrıda; bayram tatilin 3 gün uzatılarak hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkarılmasının turizmde biraz olsun hareketlilik getirebileceği belirtildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, şöyle dedi:

BAYRAM TATİLİNİN UZATILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTILAR

"Eğer hükümet tatili bir hafta uzatırsa iç pazar ve turizm sektöründe olumlu dönüş olacaktır. Bir an önce hükümet tatilin uzatılması yönünde karar almasını istiyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımız sıkıntı yaşamamaları için ön rezervasyonların yaptırmaları gerek. Hükümetle, tatilin uzatılması için görüşmelerimiz devam etmektedir. İktidarın Muğla temsilcileri ile bayram tatilinin uzatılması çağrımız paylaşarak Ankara’ya iletilmesi için girişimlerde bulunduk."

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, esnaf ve turizmcilerden gelen bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili talepleri partilerinin genel merkezine ileteceklerini söyledi.