Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, “24 Temmuz Basın Bayramı” sebebiyle kutlama mesajı yayımladı. AK Parti Milletvekili Durmaz, mesajında basın – yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.

            AK Parti Milletvekili Dr. Talha Erol Dunmaz, basından sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz 1909 tarihinin, Türk basın tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanan 24 Temmuz’un, özgür basın için bir yol açtığını belirten Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, kutlama mesajında şunlara yer verdi; “Basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararını gözetmek gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren ve her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu ile hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılayan basın mensuplarımız, bu noktada çok önemli bir görev üstlenmektedirler. Basın – Yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın ‘Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” şeklinde açıklamada bulundu.