Madımak davasında alınan zaman aşımı kararı Erzincan'da protesto edildi. Yüzlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan protesto gösterisinin ardından gurup üyelerinin dağıldığı sırada kısa süre gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet polislerinin müdahalesiyle arbede kısa sürede engellendi. Bazı gurup üyeleri o sırada görüntü almaya çalışan gazetecilere saldırdı

Erzincan'da Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar tarafından Sivas davasında çıkan zaman aşımı kararını protesto edildi. Kent merkezinde yürüyüş yapan üç ayrı guruptan oluşan yaklaşık 2 bin kişi sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık'ın da aralarında bulunduğu gurup üyeleri üzerinde "Bu ülkenin dindar nesli canlarımızı katletti, şimdiki dindar nesli de canileri



aklamaya çalışıyor" yazılı pankart açtı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi adına açıklama yapan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Temsilcisi Sadık Düzgün, 19 yıl önce yapılan katliamın ardından yıllar geçmesine rağmen, sorumlularının ortaya çıkarılamadığını ifade ederek, "Sözde yargılama süreci gerçek güçlere dokunamadı. Şimdi ise bu sözde yargılama bile çok görülmüş olmalı ki dava zaman aşımına uğratıldı. Sivas katliamının gerçek sorumluları ortaya çıkartılmadan bu dava sonuçlanamaz" dedi.


CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın da ön saflarda yer aldığı mitingin dağılımında ise özellikle mitingi görüntüleyen gazeteci ve sivil polis memurlarına karşı şiddet dikkat çekti. Mitingin dağılımı sırasında Ordu caddesi üzerinde ki gurubu görüntüleyen iki polis memuru mitinge katılanlar tarafından tartaklandı. Tekmelenen polis memurları, yine sivil polisler tarafından eylemcilerin arasından çıkartıldı. Ordu Caddesi, Dörtyol mevkiindeki olaylar, megafonlarla yapılan sağ duyu çağrılarının ardından sona erdi.

Gurubun dağılımı sırasında Ordu Çarşısı önünde ''AKP hükümetinin polislerine ölüm'' diye bağıran bir kaç kişi A Haber Muhabiri Selçuk Özdemir'e saldırdı. Özdemir, polis tarafından saldırgan eylemcilerin elinden kurtarıldı. Özdemir konu ile ilgili olarak davacı olacağını söyledi.