Suriye’ye 18 TIR Yardım Malzemesi Gönderdik
Erzincan Öğretmen Evi Restoranında gerçekleştirilen buluşmada açıklamada bulunan Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Önel yapılan faaliyetlerle ilgili olarak şu görüşlerde bulundu; “Bugün yeryüzünde ve herkesin gözü önünde bir takım haksızlık ve zulümler devam etmektedir. İHH da nerede bir zulüm, haksızlık ve insanlık dramı varsa oraya koşmaktadır. Mağdur ve mazlum milletlerin Türkiye’yi sığınacakları güvenli bir liman olarak görmeleri bizim adımıza gurur verici bir durum. Erzincan’da sivil toplum kuruluşlarıyla, resmi kurumlarımızla ve hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle geçen yıl Suriye’ye 18 TIR yardım malzemesi gönderdik.

76.286 Kişinin Katarak Ameliyatını Yaparak Görmelerini Sağladık

Dünyada İHH olarak 52 ülke ve bölgede toplam 58.723 yetime, Türkiye’de 66 ilde 7.640 yetime 2007 yılından itibaren sponsor aile sistemiyle yetim çocuklarımıza birebir destek vermekte; bağışçıların ayda ödediği 90 TL ile yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarına tarifi imkansız bir katkı sağlanmaktadır. Yetimlerin tüm Müslümanlar üzerinde hakları olduğundan yola çıkarak dünya çapındaki yetim projesinde Erzincan olarak hayırseverlerimizin desteğiyle yardımcı olmaya devam edeceğiz. Afrika’da toplam 14 ülkede 200 TL karşılığı 79.286 kişinin katarak ameliyatı yapılarak görmelerine vesile olundu.

Erzincan İHH İnsani Yardım Derneği olarak ilimiz Erzincan Üniversitesi’nde öğrenim gören 100 yabancı uyruklu misafir öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrencilerimize UDEF (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) aracılığı ile 10 öğrencimize burs vermekteyiz. Bu öğrencilerimize maddi manevi Ensar muhacir ilişkisi içerisinde yardımcı olmak için hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. “dedi.