Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olması nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Sarak mesajında;  "İşçi bayramı ülkemizde 2008 yılında "Emek ve Dayanışma Günü", 2009 yılında da TBMM’nin tatil kabul ettiği gün olarak tarihe geçmiştir.

Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs; toplum olarak bizlerin de önemsediği çok anlamlı bir gündür. Bunun en güzel göstergesi de; atalarımızın, işçiye, henüz alın teri kurumadan hakkını vermeleridir.  Çünkü bizler insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Ayrıca 1 Mayıs, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin, demokrasinin ve baharın günü olmalıdır.

Bu vesileyle, tüm işçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor; 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün Erzincan’ımız da ülkemizde ve dünyada anlamına uygun olarak dostluk, dayanışma ve bayram havası içerisinde kutlanmasını diliyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi