Erzincan Valisi Süleyman Kahraman 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Ve Demokrasi günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Vali Kahraman mesajında “ Tüm insanlığın ortak değeri, çağdaş dünyanın ortak paydası olan, insan haklarının güvence altına alınması, geliştirilmesi, bu konuda tüm dünyada insanların bilgilendirilmesi ve insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması açısından kabul edilen Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin kabul edildiği gün olan 10 Aralık, Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya devletleri tarafından ortak değerler olarak kabul edilen insan hakları ilkelerini yansıtmaktadır. Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, tüm insanlığın ortak bir sorunu haline gelmiştir.

Ülkemiz demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında önemli aşamalar kaydetmiştir. Bireylerin yasa önünde eşitliğine ve ayırımcılığa uğramamalarına dayanan ve hukukun üstünlüğü ilkesiyle korunan insan haklarına saygı, Anayasamıza göre Türkiye Cumhuriyeti'nin değiştirilemez niteliklerindendir.

İnsanlığın temel hak ve özgürlüklerden kısıtlanmadan yararlandığı, insan haklarına saygının her alanda kabul gördüğü, insan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle vatandaşlarımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları” gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi