Erzincan Dernekler Federasyonu’nun İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı işbirliği ile PRODES kapsamında yürütülen  “ERGUVAN PASTACILIK VE GİRİŞİMCİLİK KURSU” başladı. Kursa hemşerilerimizin ilgisi beklenenin üzerinde oldu. Kursun başlaması nedeniyle Federasyonda açılış programı yapıldı.

10 Aralık Perşembe günü saat 12.00’de düzenlenen açılış törenine Başbakan’ın programı nedeniyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ve Erzincan milletvekilleri katılamadı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Selahattin Ayvaz;  Ankara’da önemli sayıda Erzincanlı olduğunu belirterek, bu potansiyeli her alanda harekete geçirmeye çalıştıklarını, özellikle Erzincan yemek kültürünü ticari alanda markalaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Federasyonda Erzincan değerlerinin yaşatıldığı müstesna bir ortam oluşturduklarını anlatan Ayvaz; Bu güzel ortamda birlikte yararlı çalışmalar yapıyoruz. Bundan sonra kurulacak işletmelere ve evlerde hanımların yaptığı ürünlerin pazarlanmasında her türlü yardımı yapacağız. Bu amaçla internet sitesi ve telefon hattı kurulmaktadır” dedi.

 Federasyon tarafından yürütülen kursta, 30’ar kişiden oluşan üç grupta 90 ev hanımı eğitim görecek. Açılış töreninin ardından kurs eğitimleri başladı.