Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünün Giriş kapısının yanında yer alan ön bahçesinde ki Atatürk Büstünün kaldırılması ve sahip çıkılmamasına Erzincan’da vatandaşlar tarafından tepkilere yol açarken Atatürk Büstünün kim tarafından kaldırıldığı ve aylar geçmesine rağmen yerine konulmadığı görüldü.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğünün en işlek cadde üzerinde bulunan, giriş kapısının yanında ki Atatürk büstünün neden ve hangi amaçla kaldırıldığı bilinmezken konuyla ilgili Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından hiçbir açıklama yapılmadı, Atatürk Büstünün bulunduğu kaidenin ve üzerinde ki yazıların hasar gördüğü ayrıca kaidenin çevresinin pislik içerisinde olmasında dolayı, aylar önce sökülen büstün uzun bir süre geçmesine yapılmaması vatandaşın tepkisini çekti.

Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sökülen Atatürk Büstünün yenisinin ne zaman kaideye konulacağı Erzincan da Gündem olurken vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kaidenin önünde ise Gazi Mustafa Kemal’in şu sözleri yer alıyor;

Bir gün, istiklâl ve Cumhuriyet'i müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!