Erzincan’ın Akyazı beldesinde düğüne giden vatandaşlar yedikleri tavuk döner, pilav ve ayrandan zehirlendi. Düğün yemeğinden zehirlenen 59 kişi Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı.

Olay, 20 Aralık'ta akşam saatlerinde Erzincan Akyazı beldesine bağlı Başpınar köyünde düğünde yemeği sonrası meydana geldi. Düğüne davetli köy sakinleri ikram edilen tavuk döner pilav ve ayrandan yedikten sonra rahatsızlandı. Mide bulantısı, baş dönmesi ve mide ağrısı ile Erzincan'da bulunan hastanelere akın eden çok sayıda vatandaş, tedavi altına alındı. Bir kısmı ambulanslarla hastanelere sevk edilirken bir kısım vatandaş ise kendi imkanları ile hastanelere geldi.

Düğün yemeğinden zehirlenen vatandaşlar davet edildikleri düğüne gittiklerini ve düğünde ikram edilen tavuk döner, pilav ve ayrandan yediklerini bir gün sonra da mide bulantısı, baş dönmesi ve mide ağrısından hastaneye geldiklerini söyledi.
Hastane aciline başvuran çok sayıda vatandaş sebebiyle yatak sayısının yetersiz kalması sonucu hastaların bazıları Erzincan’da bulunan diğer hastanelere yönlendirildi. Öte yandan yaşanan olayla ilgili savcılık soruşturma başlattı.